Nikkanen 431: Tarvitsen lisää luottoa hyppyyn, Harala jäi täpärästi finaalista

Nikkanen 431: Tarvitsen lisää luottoa hyppyyn

Someron Esa seiväshyppääjä Minna Nikkasen ylitti hallikauden parhaansa 431 ja oli seitsemäs Pariisin kansainvälisessä kilpailussa. Nikkanen yritti kolmesti korkeudesta 446, mutta ei onnistunut.

– Se on täysin hypättävissä. Nyt noista yrityksistä keskimmäinen oli paras. Otin siihen isomman seipään ja olisi vaan pitänyt lähteä rohkeammin tekemään tekemään siitä hyppyä, Nikkanen tuumi yrityksistään korkeudesta 446.

Hallikauden alku on ollut Nikkaselle vaikea. Hän on muuttanut vauhdinjuoksun lopun asentoa pystymmäksi ja sitä kautta hypyn lähdössä on ollut haasteita. Nikkanen hyppää seuraavan kerran sunnuntaina Uppsalassa Pohjoismaisessa hallimaaottelussa.

– Nyt tarvitaan vaan enemmän luottoa omaan hyppäämiseen. Pariisin kilpailussa oli hyviä suorituksia, joten hyvä, että tulee useampi kisa näin peräkkäinen, Nikkanen sanoi.

– Verryttelyhypyt kulkivat hyvin, mutta omaa hyppäämistä sotki muutaman kymmenen minuutin tauko, joka siihen tuli ennen kisaa. Sen jälkeen en päässyt niin hyvin mukaan hypyn rytmiin.

Kilpailun voitti Kreikan Jekaterini Stefanidi, joka ylitti 481.

Tampereen Pyrinnön Lotta Harala oli 60 metrin aitojen alkuerässään neljäs ajalla 8,25 ja putosi tuhannesosilla finaalista. Sen voitti Ukrainan Hanna Plotitsina ajalla 8,16. 

Nikkasen tapaan Harala kilpailee seuraavan kerran Uppsalan maaottelussa. Harala on tällä kaudella juossut pika-aidat 8,17.

Pituushypyn eteläafrikkalainen MM-voittaja ja olympiamitalisti Luvo Manyonga venytti Pariisissa kauden kärkituloksen 832.

tuloksia