Neziri tuskaili kaarteissa, Berghemiltä väkevä paluu

Neziri tuskaili kaarteissa

Nooralotta Neziri avasi hallikauden 200 metrin juoksun hallikarnevaalissa Helsingissä ajalla 24,63. Se riitti toiseen sijaan 24,18 juosseen Jonna Berghemin vanavadessä.

Nezirille aika oli pieni pettymys, vaikka hän tiesi, ettei juoksussa ole vielä normaalia herkkyyttä talven reippaan maksimivoimatankkauksen jälkeen.

– Odotukset eivät olleet hirveän suuret. Harjoituksissakin on kovissa vedoissa ollut jäykyttä. Kaarteita ei ole tullut paljon juostua. Nyt tuntui, että niissä meni paljon energiaa juoksun hallitsemiseen, Neziri kertaili.

– Juoksun loppu tuli hyvin, mutta aika on tosi huono.

Turun Urheiluliittoa edustava Neziri, 23, on juossut 200 metriä pitkällä radalla hallissa 24,15 vuosi sitten. Nyt hän kilpaili tuolla matkalla ensi kertaa lyhyellä halliradalla. 

Seuraavaksi Neziri kilpailee Tampereella (26.1.). Ohjelmassa on silloin varsin erikoinen yhdistelmä 60 ja 100 metrin aitajuoksut.

– Nyt kun olen juossut 200 metriä ja Tampereella juoksen 100 metrin aidat, ehkä 60 metrin aidat tuntuu sitten Jyväskylässä lyhyeltä, Neziri totesi.

Neziri juoksee aidat Jyväskylän kansainvälisissä kilpailuissa Hippos-hallissa 2. helmikuuta.

 

Berghem pysyy sileillä matkoilla

Jonna Berghemille Helsingin startti oli ensimmäinen sitten viime talven. Takareisivaiva piti viime talvena 200 metriä hallissa 23,79 hurjastelleen juoksijan sivussa kesän kisoista. Nyt odotukset halli- ja kesäkauden suhteen ovat korkealla.

– Ihan hyvä avaus ja aika hapokas. Kun on ollut kesän kisaamatta, kilpaileminen on vaikea saada taas käyntiin, Berghem tunnusti.

Hangö IK:n sprintteri pääsi jo syksyllä harjoittelun makuun ja on sittemmin vienyt treenikauden ongelmitta läpi Anatoli Mihailovin valmennuksessa. 

Berghemilla on aitajuoksutaustaa, mutta nyt ajatuksena on pysyä sileillä pikajuoksumatkoilla.

– Sen verran olen aitadrillejä tehnyt, että olen ylläpitänyt taitoa. Jos vaikka jossakin 400 metrin aitoja tai sitten pika-aitoja juoksisi.

Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Hilla Uusimäki oli naisten 200 metrillä kolmanneksi nopein ajalla 24,83. Neljäs oli HIFK:n 16-vuotias Viivi Lehikoinen. Hän pudotti ennätyksensä lukemiin 25,14. Entinen oli viime vuonna juostu 26,72.

 

Lehtonen miesten nopein, 268 juoksijaa

Miesten nopein Liikuntamyllyssä oli Nurmijärven Yleisurheilun 18-vuotias Oskari Lehtonen.  Hän pinkoi ajan 22,00, joka sivuaa Erik Backin nimissä olevaa kisaennätystä. Lehtonen on juossut hallissa parhaimmillaan 21,74.

Lahden Ahkeran Kasperi Pöntinen oli toinen ajalla 22,10 ja Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharju kolmas halliennätyksellään 22,35.

Neljättä kertaa järjestetyssä 200 metrin hallikarnevaalissa juoksi 268 urheilijaa. Se on kilpailun osallistujaennätys. Ensimmäisessä Timo Vallen ja Atte Pettisen ideoimassa 200 metrin hallikarnevaalissa vuonna 2013 oli mukana 163 juoksijaa.

Tulospalvelu:


hkv-n_200_metrin_hallikarnevaalien_parhaat_yhteispotretissa_ylarivissa-_hilla_uusimaki_jonna_berghem_kilpailun_johtaja_timo_valle_ja_nooralotta_neziri._alhaalla-_sampo_kiviharju_oskari_lehtonen_ja_kasperi_pontinen.-1.jpg

HKV:n 200 metrin hallikarnevaalien parhaat yhteispotretissä (ylärivissä): Hilla Uusimäki Jonna Berghem, kilpailun johtaja Timo Valle ja Nooralotta Neziri. Alhaalla: Sampo Kiviharju, Oskari Lehtonen ja Kasperi Pöntinen.