Neziri sivusi SE:tä ja heittäytyi maaliin samalla ajalla voittajan kanssa: ” Ajattelin, että kurotin maaliin ensimmäisenä”

Nooralotta Neziri jatkoi kuluvan talven huippujuoksujen sarjaa Ranskan Lievinissä. Neziri heittäytyi 60 metrin aitojen finaalin maaliin samalla ajalla 7,91 Hollannin Nadine Visserin ja Yhdysvaltain Christina Clemonsin kanssa.

Maalikamera näki Visserin voittajaksi ja hiljattain Berliinissä juoksemiaan SE-lukemia sivunneen Nezirin ensin kolmanneksi. Sittemmin maalikameran tarkemman tutkiskelun jälkeen kisajärjestäjät päättivät, että Neziri ja Clemons jakavat kakkossijan.

Kärkitrion ajat sekunnin tuhannesosien kanssa olivat Visser 7,901, Neziri ja Clemons 7,903.

– Pettynyt olin, kun tulos tuli julki. Ajattelin, että kurotin maaliin ensimmäisenä. Olin siitä aika varma, Neziri sanoi.

Lievinissä Neziri juoksi alkuerissä 7,97 ja oli finaalissa kolmatta kertaa tällä kaudella SE-vauhdissa. Hän juoksi puolitoista viikkoa sitten Saksan Karlsruhessa 7,92 ja perjantaina Berliinissä 7,91.

– Nyt oli tosi hyvä kisafiilis, ja kun on mennyt niin hyvin, ajattelin etten anna näille muille naisille siimaa, vaikka niillä on meriitit, Neziri viittasi Visserin ja Clemonsin menestykseen arvokisoissa.

”Kaipaan sitä painetta voittaa”

Nezirin molemmat juoksut kulkivat Lievinissä ongelmitta, mutta pitkä kilpailuturnee alkaa jo tuntua.

– Lähtö on nyt hyvä ja se kulkee, mutta kyllä nyt tekee jo mieli kotiin ja vähän levähtämään. Pakaraakin alkaa särkeä, kun on ollut paljon iskutusta ja matkustamista. Se ei kuitenkaan ole mitään vakavaa, Neziri sanoi.

Lievinissä Neziri nautiskeli siitä, että oli yksi finaalin suosikeista ja pääsi kolmosradalle.

– Minä olen jotenkin aina ollut siellä 8. radalla. Nyt nautin siitä, että olen yksi ennakkosuosikeista. Minä vihaan olla takaa-ajajana. Saan paljon enemmän itsestäni irti, kun uskon, että voin menestyä. Minä kaipaan sitä painetta voittaa.

Reetta Hurske oli alkuerässään viides ajalla 8,17, joka ei riittänyt loppukilpailuun. Hurskeen talven paras on Karlsruhessa juostu 8,04.

Holloway huippuvauhdissa, Tsegay juoksi ME:n

Yhdysvaltain Grant Holloway voitti Lievinissä miesten 60 metrin aidat ajan loistoajalla 7,32, joka jää vain kaksi sekunnin sadasosaa ME-lukemista. Hän oli alkuerien nopein ajalla 7,38. Etiopian Gudaf Tsegay sivalsi kaksi sekuntia Genzebe Dibaban naisten 1500 metrin halli-ME:stä ajalla 3.53,09. Norjan Jakob Ingebrigtsen voitti miesten 1500 metriä halliratojen Euroopan ennätyksellä 3.31,80.

Tsegay viiletti koko matkan tasaisen kovaa: 400 m 58,97, 800 m 2.05,94 ja 1000 m 2.37,36. Toiseksi juoksussa sijoittui britti Laura Muir kotimaansa halliennätyksellä 3.59,58. Etiopian Getnet Wale voitti miesten 3000 metriä huippuajalla 7.24,98.

Yleisurheilutuloksia/Lievin

Lievin, Ranska

Kv. Yleisurheiluliiton hallisarjaa:

Naiset, 60 m aj: 1) Nadine Visser Hollanti 7,91, 2) Nooralotta Neziri Suomi ja Christina Clemons, USA 7,91.

Alkuerät:

Erä 1: 1) Christina Clemons, USA 8,00, 2) Tobi Amusan, Nigeria 8,01.

Erä 2: 1) Nadine Visser Hollanti 7,96, 2) Nooralotta Neziri Suomi 7,97,…5) Reetta Hurske Suomi 8,17