Neziri selätti kolean kelin, Rauma taas ennätysvauhdissa, Lehtoselle makea voitto

Neziri selätti kolean kelin

Nooralotta Neziri löysi Lappeenrannassa Motonet GP:ssä 100 metrin aitoihin voittovauhdin, vaikka koleus hiipi jäseniin sateessa tehdyn verryttelyn jälkeen. Neziri voitti hyvätasoisen juoksijakaartin ajalla 13,21. Kisa juostiin vastatuuleen (- 0,8 m/s).

– Jalat olivat kylmät verryttelyn jälkeen. Olosuhteisiin nähden juoksun alku onnistui hyvin, mutta lopussa tuntui, että kroppa kangistui. Jossain vaiheessa meillä osuivat vielä Eline Beringsin kanssa kädet yhteen, Neziri sanoi.

Saksan Nadine Hildebrand oli toinen ajalla 13,30. Reetta Hurske oli kolmas (13,39) ja Ruotsi-ottelupaikasta taistellut Lotta Harala neljäs ajalla 13,57.

– Sade vei jonkin verran fiilistä, Hurske sanoi.

Haralan vieressä oli tyhjä rata, kun Annimari Korte päätti viime hetkessä, ettei lähde juoksemaan koleassa säässä.

– Tuntui niin kylmältä. Ja minä annoin näyttöni Ruotsi-otteluun sunnuntaina, Korte viitasi Pärnussa juoksemaansa aikaan 13,14.

Ruotsi-ottelupaikasta taistellut Harala kilpaili ensi kertaa neljään viikkoon, eikä koleassa säässä ollut terävimmillään.

– Juoksun alku oli jotenkin löysä, enkä löytänyt heti fiilistä, kun olin ulkoradalla ja viereinen rata oli tyhjä, Harala sanoi.


1xb_8337.jpg

,

Raumalle jälleen hulppea ennätysparannus

Kestävyysjuoksija Janica Rauma jatkoi Kimpisen kentällä samaa hurjaa ennätysten murskaamista, jota hän on kesän mittaan esittänyt. Kesän kolmas 5000 metrin kilpailu toi Forssan Salaman juoksijalla voiton ja ennätyksen 16.02,24. Aiempi ennätys oli 16.12,17.

– Minulla oli käteen piirretty väliajat 16 minuutin aikataululle. Ajattelin, että käytän sitä jos juoksen yksin, mutta en jos mennään ryhmässä, Rauma sanoi.

Väliajoilla oli käyttöä. Rauma juoksi tasaisen kisan ja antoi vakuuttavan näytön siitä, että hänellä on eväät taistella isoista pisteitä Ruotsi-ottelussa. Tampereella tarjolla on 3000 metrin esteet ja sileä ratamatka.

– Ei tämä aika yllätys ollut, kun tuli tuo 16 minuutin aikataulu etukäteen käteen piirrettyä, Rauma sanoi.

Georgian Valeria Zhandarova oli kilpailussa toinen ajalla 16.02,71 ja virustaudin kourista toennut Alisa Vainio kolmas ajalla 16.03,72.

– Päätin vasta aamulla verryttelyn jälkeen, että juoksen kilpailun. Olin koko viime viikon virustaudissa. Nyt juoksu tuntui vielä aika voimattomalta, Vainio sanoi.

Kilpailussa Rauma ohella oman ennätyksen kärkipään juoksijoista teki viidenneksi ajalla 17.22,47 sijoittunut Salla Laukkanen.

Miesten 5000 metrillä Kenian Josephat Menjon vauhdissa (13.37,26) ei ollut muita.  Kolmanneksi sijoittunut  Hannu Granberg teki ennätyksensä 14.16,04 samoin kuin seitsemänneksi juossut 17-vuotias Eemil Helander. Hänen aikansa  14.44,10, jonka hän juoksi käytännössä ilman vetoapua, vie hänet 17-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaansa tilastossa viidenneksi.

,


1xb_8884.jpg

,

Lehtoselle makea voitto Kaasalainen ennätyksiin

Miesten 200 metrillä Oskari Lehtonen juoksi käytännössä tuulettomassa säässä loistoajan 20,89, joka jää 0,01 sekuntia hänen ennätystään ja kesän kotimaisesta kärkiajasta.

Lehtonen voitti pääosin brittijuoksijoista koostuneen kovatasoisen haastajajoukon, jossa mukana oli muiden muassa tuore nuorten MM-voittaja Jona Efoloko, joka oli neljäs ajalla 21,28.

B-erässä Viljami Kaasalainen kiiti voittoon ennätyksellään 21,29. Aiempi ennätys oli 21,45

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas heitti Lappeenrannassa Valko-Venäjän Siarhei Kalamoetsin jälkeen moukarikilpailussa toiseksi tuloksella 70,42.

Kangas tarrasi tuloksella Ruotsi-ottelupaikkaan ja sai makoisan voiton, sillä Henri Liipola heitti kolmanneksi tuloksella 69,34. Moukarikisa alkoi kuivassa säässä, mutta päättyi rankassa vesisateessa.

– Ruotsi-ottelu on ollut yksi tämän kauden tavoitteista. Ensimmäiset neljä kierrosta heitin tosissaan, mutta sitä piti vai varmistaa, ettei satu mitään, Kangas viittasi märkään rinkiin.

Kalamoets voitti kilpailun heitettyään 71,85.

tulokset