Neziri rikkoi EM-rajan: Loppu tuli hyvin, Nikkanen neljäs, Murto kuudes

Neziri rikkoi EM-rajan: Loppu tuli hyvin

Kauden kotimainen kärkiaika ja EM-hallien tulosrajan alittava 8,17 ei riittänyt viemään Nooralotta Neziriä 60 metrin aitojen finaaliin Düsseldorfissa. Loppukilpailuun vaadittiin 8,12

– Kroppa tuntui hyvältä ja rennolta. Sain myös hyvän jännityksen päälle. Annoin sitten kuitenkin itselleni vähän armoa ja hoipertelin kaksi ensimmäistä aitaa, Neziri sanoi.

Nezirin mukaan alun takeltu juonsi nilkkavaivaan, joka toi joulu-tammikuussa liki kuukauden juoksutauon. Nyt takana on vasta reilut kaksi viikkoa juoksuharjoittelua.

– Olen juossut parin kuukauden aikana kaksi kertaa korkeita aitoja. Jos tästä juoksusta haluaa sanoa jotakin positiivista, niin loppu tuli hyvin, Neziri sanoi.

– Minulla juoksun alku paranee yleensä kilpailujen mukana, mutta jos EM-halleissa aikoo olla mitalitaistoissa, ajan pitää parantua kolme kymmenystä.

Nezirin mukaan nilkka ei Düsseldorfissa ei enää vaivannut. Nezirin 60 metrin aitojen ennätys on toissa vuonna syntynyt SE 7,97.

Nezirin erän voitti Alina Talay ajalla 7,97. Alkuerien nopein oli Yhdysvaltain Christina Manning ajalla 7,92. Finaaliin voittoon juoksi saksalainen Euroopan mestari Cindy Roleder kauden parhaallaan 7,95. Talay oli tonen samalla ajalla.

Nikkanen neljäs ja Murto kuudes

Minna Nikkanen sijoittui Düsseldorfin seiväskisassa neljänneksi ylitettyään 442. Se meni toisella, kuten edellinen korkeus 432. Sen sijaan 452 oli tällä kertaa liikaa.

Nikkanen on kuluvan talven aikana hypännyt viisi kilpailua. Hänen parhaansa on Tignesissä Ranskassa tammikuun alussa syntynyt 451. Nikkasen halliennätys on 461.

Wilma Murto oli kuudes. Hän aloitti Düsseldorfin seiväshyppykilpailun korkeudesta 432, joka meni ilmavasti toisella. Seuraava korkeus 442 jäi ylittymättä. Murto sijoittui kuudenneksi.

– Parempaan suuntaan mennään edelliseen kilpailuun verrattuna. Minnalla oli hyviä hyppyjä korkeudesta 452. Se oli lähellä. Hyppyasento ja maastalähtö olivat parempia kuin edellisessä kilpailussa Ranskassa. Wilman hyppy ei nyt ollut ihan niin hyvin paketissa. Juoksu ei ollut oikein terävää, kaksikon valmentaja Jarno Koivunen analysoi.

Murto,18, on kauden mittaan hypännyt viisi kilpailua. Kauden paras on Ranskan Tignesissa tammikuun alussa hypätty 466. Murron halliennätys on viimetalvinen junioreiden ME 471.

Perez yllätti konkari-Collinsin

Miesten ja naisten 60 metriä voittivat Kuuban Yuniel Perez ajalla 6,56 ja Ukrainan Olesia Povh ajalla 7,16. Perez kukisti täpärästi 40-vuotiaan yleisön suosikin Saint Kitts ja Nevisin Kim Collinsin, joka sai voittajan kanssa saman ajan.

Miesten 60 metrin aidoissa 110 metrin aitojen olympiahopeamitalisti Orlando Ortega kiiti voittoon kauden kärkiajalla 7.51. Ranskan Dimitri Bascou oli toinen samalla ajalla.

Adam Kszczot voitti miesten 800 metriä talven kärkiajalla 1.46,17. Hän tavoittelee maaliskuussa samalla jo kolmatta perättäistä EM-hallimestaruutta. Miesten 1500 metrillä kenialainen MM-mitalisti Elijah Manangoi pudotti 1500 metrillä kauden kärkiajan lukemiin 3.37,62.

tuloksia