Neziri putosi täpärästi EM-finaalista: Harmittaa enemmän kuin nelossija

Neziri putosi täpärästi EM-finaalista: Harmittaa enemmän kuin nelossija

– Harmittaa enemmän kuin nelossija, Nooralotta Neziri huokaili Berliinin EM-kisojen 100 metrin aitojen torstaisen välieräjuoksun jälkeen. 

Neziri päätyi neljänneksi samalla ajalla 12,94 kolmanneksi tulleen Puolan Karolina Koleczekin kanssa ja putosi finaalista.

Välierien nopein oli Saksan Pamela Dutkiewicz, joka voitti Nezirin erän ajalla 12,71. Toiseksi erässä pinkoi Hollannin Nadine Visser ajalla 12,84. 

Neziri jäi aavistuksen lähdössä, mutta nousi lopussa taistelemaan kolmossijasta, kun jatkoon meni erän kaksi parasta.

Vielä maalissa Neziri toivoi olevansa kiinni jatkopaikassa ajan perusteella, mutta tuhannesosien tarkastelu käänsi jatkopaikan Koleczekin eduksi.

– Juoksun loppu tuli hyvin. Vaikka jäin takaa-ajajaksi, juoksu pysyi rentona, Neziri kertaili.

Finaalipaikan lipuminen sivu suun äärimmäisen täpärästi oli iso pettymys, tosin Neziri käänsi ajatuksia heti jo tulevaan.

– Nyt on tehty puoli vuotta töitä Petteri Jousteen kanssa ja tähdätty EM-finaaliin. Kun jatketaan kaksi vuotta ja pannaan lähtö kuntoon, ollaan EM-finaalissa.

Nezirin mukaan kisaan valmistautuminen meni hyvin. 

– Ajattelin, että sellainen perusjuoksu riittäisi finaaliin. Jos olisi yrittänyt jotakin utopistista, se olisi mennyt revittelyksi, Neziri sanoi.

– Harmittaa siksi, että minulla toisen juoksun aika samassa kilpailussa on aina sellaisen kymmenyksen parempi kuin ensimmäinen.

Hurske: Oli hyvä, rento fiilis

Reetta Hurske juoksi toisessa välierässä seitsemänneksi ajalla 13,20 ja putosi finaalista.

– Nyt pääsin paremmin liikkeelle kuin eilen, lopussa oli pari heikompaa väliä ja kolhin viimeistä aitaa, Hurske tuumi.

– Oli hyvä rento fiilis lähteä juoksemaan.