Neziri pinkoi Ateenassa 13,15: "Ei kauhean terävää"

Sateinen sää haastaa urheilijoita

Nooralotta Neziri ei antanut rajusti pyörivän tuulen kiusata Ateenassa. Osumat kolmeen viimeiseen aitaan pudottivat vauhtia, mutta Turun Urheiluliiton juoksija teki silti 100 metrin aitojen kotimaisen kärkiajan 13,15 ja juoksi voiton.

– Kroppa tuntui hyvältä, mutta juoksu ei ollut kauhean terävää. Hermosto oli vähän väsynyt, kun maanantaina oli Espoossa kaksi kovaa juoksua, Neziri kertaili.

Samaan tapaan kilpailun näki valmentaja Jussi Ihamäki.

– Lähtö oli kohtalainen, keskivaiheilla oli kaksi hyvää aitaväliä, mutta loppua kohden tuuli kääntyi vastaiseksi. Kreikkalainen sai hänet kiinni, kun Nooralotta kolhi aitoja, Ihamäki kertaili.

Ihamäki viittasi toiseksi kilpailussa juosseeseen kreikkalaiseen Elisavet Pesirirouhun, joka sai saman ajan Nezirin kanssa.

Nezirin nilkka sai kolhuja aitajuoksussa, mutta puolitoista tuntia aitakilpailun jälkeen hän pystyi jo juoksemaan 100 metriä 11,73, joka riitti toiseen sijaan.

– Se oli sellainen väsynyt rykäisy. Nyt edessä on pieni hengähdys -ja treenitauko ennen Lapinlahden Eliittikisoja. Tässä tuli Espoon kisat mukaan lukien neljä juoksua kolmeen päivään, Ihamäki kertaili.

Aitakilpailun tuulilukema oli kisajärjestäjien tuloksissa + 1,7 metriä sekunnissa, mutta todellisuudessa tuuli pyöri rajusti koko ajan. Nezirin mukaan vain hieman ennen juoksua lähtöpaikalla oli napakka vastainen.

– Kävi tuuri, ettei juoksun aikana ollut suora vastatuuli, mutta tuuli vaihteli koko ajan todella paljon. Kaikkiaan ihan hyvä juoksu minulta kauden tässä vaiheessa, Neziri tuumi.

tuloksia