Neziri paransi jälleen Suomen ennätystä: ”Fiilis löytyi kun kuuntelin vähän rajumpaa musiikkia”

Nooralotta Nezirin hirmukunto jatkuu. Neziri paransi toistamiseen viikon sisään naisten 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä sivallettuaan sekunnin sadasosan SE:stä Berliinin kovatasoisessa hallikilpailussa ajalla 7,91. Se toi kolmannen sijan ja talven maailmantilaston viidennen sijan.

– Nyt oli parasta se, että juoksu kiihtyi hyvin loppuun. Se on tärkeää jatkoa ajatellen. Alku ei ollut ihan parasta, mutta silti tuli noin hyvä aika, maaliskuisiin Torunin EM-kilpailuihin kuntoaan tähtäävä aituri sanoi.

Kilpailun voitti Yhdysvaltain Christina Clemons maailman tämän kauden kärkiajalla 7,83. Hallitseva Euroopan mestari, hollantilainen Nadine Visser heittäytyi toiseksi vain sekunnin sadasosan ennen Neziriä ajalla 7,90. Reetta Hurske sijoittui maailman huippujen joukossa viidenneksi ajalla 8,12.

Naisten 60 metrin aitajuoksussa kilpailtiin Berliinissä kaksi kertaa. Neziri oli ensimmäisessä juoksussa toinen ennen Visseriä ajalla 8,05 ja Hurske neljäs ajalla 8,21. Ensimmäisessä juoksu lähtölaukaus tuli todella nopeasti valmiit-komennon jälkeen.

– Alkuerään tullessa oli tosi hyvä fiilis. Mutta tuntui, että laukaus pamahti juuri kun pääsin valmiit-asennossa pystyyn, Neziri kertoi ensimmäisestä juoksusta

– Sen jälkeen oli tosi vaikea saada latausta toiseen juoksuun. Meinasi mennä fiilis, kun tietää olevansa hyvässä kunnossa ja sitten vetää tuollaisen ajan ensimmäisessä juoksussa.

Kuuntelin vähän rajumpaa musiikkia

Hyvän vireen SE:n tuoneeseen juoksun Neziri sai kuitenkin kaivettua.

– Kuuntelin vähän rajumpaa musiikkia ja mietin etten tullut juoksemaan mitään reilun 8 sekunnin aikoja, Neziri kertoi.

– Itse juoksusta jäi sellainen fiilis, että ensimmäinen aitaväli oli vähän hidas. Mutta se voi johtua siitä, että Clemons oli siinä vieressä. En kuitenkaan kolistellut aitoja ja oma ennätys tällä alustalla oli ihan hyvin. Radanpinta tuntui verryttelyssä vähän siltä, kuin se tarraisi kiinni piikkariin.

 

BERLIINI (GER) 5.2.2021 Maailman hallikiertue 7/25

Naiset,

60 m aj: 1) Christina Clemons Yhdysvallat 7,83, 2) Nadine Visser Hollanti 7,90, 3) Nooralotta Neziri Suomi 7,91 (SE, ent. 7,92 Neziri 29.1. Karlsruhe), 4) Anne Zagré Belgia 8,05, 5) Reetta Hurske Suomi 8,12, 6) Ricarda Lobe Saksa 8,19.

Esikilpailu: 1) Clemons 7,90, 2) Neziri 8,05, 3) Visser 8,10, 4) Hurske 8,21, 5) Zagré 8,22, 6) Lobe 8,41.