Neziri palasi 13 sekunnin tasolle, Lakka iskussa, Raitanen: Hyvä treeni

Yleisurheilun EM-joukkue täydentyi 18 urheilijalla

Nooralotta Nezirin vauhti kiihtyy kesän edetessä. Espoossa hän viiletti 100 metrin aidoissa ensin alkuerissä kauden kotimaisen kärkiajan 13,04 ja toisessa juoksussa 13,17. Paluu 13 sekunnin pintaan maistui.

– Nyt on sellainen olo, että ”I am back”. Tämä vika juoksu tuntui tosi huonolta, olo oli huono. Alkuerä oli helpompi juoksu, mutta kroppa oli siinäkin vähän jähmeä. Ei ollut ihan huippupäivä, joten olen tosi tyytyväinen alkuerään. On vahva fiilis, että ei mene kauan, kun aukeaa ihan kunnolla, Neziri sanoi. 

Reetta Hurske ja Lotta Harala olivat finaalissa toinen ja kolmas ajoin 13,45 ja 13,69. Hurske pinkaisi alkuerissä erävoiton ajalla 13,37. Harala oli toinen ajalla 13,62.

Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka juoksi 13,72 sekä ensimmäisessä että toisessa juoksussa.

– Kaksi tasaista juoksu. Alkuerä oli vähän sellainen, että ihan en jaksanut omasta mielestäni loppuun asti hyvin. Finaalissa odotin ajalta enemmän, tuli hyvin koko matkan. Tällainen päivä tällä kertaa, Lakka sanoi.

Estejuoksija Topi Raitanen sai hyvän treenin 1500 metrillä, jossa hän juoksi 3.45,03. Hän taisteli tiukasti kilpailun voitosta Benjamin Kovacsin kanssa, mutta unkarilainen vei ykkössijan ajalla 3.44,68. Joonas Rinne oli neljäs ajalla 3.46,64.

– Halusin kiihtyvän, nousujohteisen kisan. Vauhti vähän hyytyi puolessa välissä. Päätin sitten, että mennään vetohommiin, se kasvattaa. Loppusuoralla en saanut rentoutta, meni vähän puristamiseksi. Hyvä treeni, Raitanen sanoi.

tulokset


_1dx6956.jpg