Neziri odottaa innolla kovatasoista kilpailua, Junnila ensimmäistä mitaliaan hakemaan, Lipsanen tähyää 17 metriin

Neziri juoksi voiton ja sivusi kauden parastaan

Berliinin EM-kilpailuja kohti eteneville Nooralotta Nezirille, Ella Junnilalle ja Simo Lipsaselle Kalevan kisojen kilpailut ovat merkityksellisiä monella tapaa. Kolmikko kertoili kuulumisiaan mediatilaisuudessa Jyväskylässä torstaina.

Nooralotta Neziri on nykyään Jyväskylässä asuvana kotikisoissaan, mutta silti ensikertalainen:

– En ole ikinä kisannut Harjulla, Neziri sanoi.

Nezirin kausi on ollut nousujohteinen, mutta aivan täydellistä nappijuoksua ei ole vielä sattunut.  Hän on jo EM-paikkansa varmistanut, mutta iloitsee kolmen muun naisaiturin käymästä kovasta kilpailusta kahdesta EM-paikasta. Monen muun tavoin Neziri ennakoi Harjulla nähtävän poikkeuksellisen tasokas kotimainen kilpailu.

– En voi lähteä takki auki. Tämä on minullekin tosi hyvä juttu, että paikoista on kilpailua. Nyt on tosi hyvä tilanne tehdä tulosta, Neziri sanoi.

Jyväskylän jälkeen Neziri kilpailee ennen EM-kisoja vielä Lapinlahdella, jossa tulee Kalevan kisojen hyvän kisan lisäksi myös tärkeää tuntumaa välierä- ja finaalijuoksujen väliaikaan.

– Berliinissä se on kaksi tuntia, joten on tosi hyvää harjoitusta myös sen suhteen, Neziri sanoo.


img_9581_2.jpg

,

Junnila: ”Ensimmäisen kerran on oikeasti tavoitteita Kalevan kisoihin”

Ella Junnila ihastutti yleisurheilukansaa Joensuussa hyppäämällä Joensuussa upean kilpailun päätteeksi ennätyksensä 192.

– Viime kesänä oli toiseksi viimeisen askeleen kanssa aika paljon ongelmaa, ja sitä korjattiin talvella. Se on nyt saatu enemmän uomilleen. Se on edesauttanut sitä, että vauhti jatkuu. Minulla on myös kovempi vauhti, juoksutekniikka on parantunut. Kun on vaan se kahdeksan askelta, siinä on pakko juosta, Junnila kertoi yhdestä isosta tekijästä uusien korkeuksien taustalla.

Junnilalle Kalevan Kisat oli alkujaan kesän päätavoite. Muuttuneessa tilanteessa ne ovat edelleenkin tärkeät, sillä Junnila on vasta kolmansissa Kalevan Kisoissaan. Kaksi edellistä ovat jääneet karsintaan.

– Ensimmäisen kerran on oikeasti tavoitteita Kalevan Kisoihin. Haluan sen ensimmäisen mitalin. Jotta sen saa, hyppyjen pitää kulkea hyvin ja pitää tulla puhdasta sarjaa, Junnila sanoo.

Lipsasella suorituksen suhteen kolme tavoitetta

Simo Lipsaselle Kalevan kisat on viimeinen kilpailu ennen EM-Berliiniä. Kilpailukausi on toistaiseksi sujunut hyvällä 16,80-tasolla. Parin viime viikon aikana hän on kiinnittänyt enemmän huomiota askelmerkkiin.

– Treenien perusteella se on toiminut. Toivottavasti saisi kisoissakin toimimaan, ettei tulisi niin paljon yliastumisia, Lipsanen sanoi.

Kalevan kisoilla on EM-kenraalina suuri merkitys Lipsaselle.

– Yksi tavoite on, että askelmerkki sattuisi hyvin. Toinen on, että jos viimeiseen loikkaan saisi lisäsenttejä. Lisäksi suhteellisen kovaa sarjaakin olisi tavoitteena tykittää, siitä lähdetään. Kyllä sen 17 metriä voi hyvin laittaa tavoitteeksi Kalevan kisoihin, siinä on selkeä tavoite, Lipsanen sanoi.

EM-kisoihin hän valmistautuu harjoittelemalla kotimaisemissaan Lappeenrannassa.

,


img_9571_2.jpg