Neziri nauttii haastajan roolista: Jotenkin on rennompi tunnelma

Neziri nauttii haastajan roolista: Jotenkin on rennompi tunnelma

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziri lähtee Kuopion SM-halleissa 60 metrin aitoihin viime vuosiin nähden poikkeuksellisista asemista.

– Tuntuu mukavalta lähteä kisaan altavastaajana. Jotenkin on vähän rennompi tunnelma, Neziri sanoo.

Neziri on 60 metrin aitojen SE:n haltija ajalla 7,97, mutta Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske on tänä talvena voittanut Nezirin kahdesti ja pitää halussaan talven kotimaista kärkiaikaa 7,98.

– SM-hallit on minulle älyttömän tärkeä EM-halleihin valmistava kisa, ja muutenkin EM-hallien jälkeen talven toiseksi tärkein kilpailu. Luvassa on kova otatus. Reetan lisäksi myös Matilda Bogdanoff on kovassa kunnossa, Neziri sanoo.

Nezirin kauden toistaiseksi paras aika on 8,03. Sen hän on tehnyt kahdesti.

–  Juoksun alkupää ei ole kilpailuissa sujunut yhtä hyvin kuin treeneissä. Kahdessa edellisessä kisassa myös rankka matkustaminen ja huonot yöunet näkyivät. Haluan uskoa, että nyt kun olen levähtänyt vähän, kunto herkistyy. Minulla on potentiaalia juosta oma ennätys, Neziri sanoo.

Hurske ei huoli niskoilleen suosikin asemaa, eikä puhu Suomen ennätyksestä, joka häämöttää vain sadasosan päässä.

–  Näen itseni haastajana. Koetan voittaa ensimmäistä Suomen mestaruutta, mutta Nooralotta on kuitenkin hallitseva mestari, Hurske sanoo.

– Tavoittelen Kuopiosta kahta tasaista juoksua. Kauden aikana on jo tullut aika hyviä juoksuja, mutta kun kunto tästä herkistyy, uskon, että juoksu liikahtaa vielä eri tavalla.


1xa_0036.jpg

,

Richardsson palaa kilparadoille

Estejuoksun moninkertainen arvokisaedustaja Camilla Richardsson palaa SM-halleissa kilparadoille. Viime kesänä tulleen telaluun murtuman jälkeen vaasalaisjuoksija on käynyt läpi sisua vaatineita hetkiä ennen kuin on päässyt normaaliin harjoitusrytmiin.

– Tilanne on aika hyvä. Jalat ovat ehjät ja olen ihan ok kunnossa, mutta en vielä varsinaisessa kisakunnossa. Juoksen Kuopiossa, koska on hyvä päästä taas kilpailemaan, ettei tule kisoista niin pitkää taukoa, Richardsson sanoo.

Telaluuvamman kuntoutumisen jälkeen monenlaiset jalkojen rasitusvaivat katkoivat Richardssonin harjoittelua ennen kuin harjoittelu luiskahti tutuille urille.

–  Olen tehnyt kunnon juoksutreeniä viimeiset kaksi kuukautta. Varsinkin viiden viikon vuoristoleiri Dullstroomissa Etelä-Afrikassa meni hyvin. Viime viikolla juoksin 140 kilometriä, eli se oli jo sellainen minun ”normiviikko”, Richardsson sanoo.

Talven kärkinimi naisten kotimaisessa kestävyysjuoksussa on ollut Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto, joka on rikkonut EM-hallirajan 800 ja 1500 metrillä. Mielenkiintoisia nimiä SM-halleissa ovat myös Forssan Salaman Janica Rauma ja IK Falkenin Nathalie Blomqvist.

Rauma juoksi viikonvaihteessa hallimaaottelussa 3000 metrin halliennätyksensä 9.25,22 ja Blomqvist viiletti 1500 metrillä 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan hallitilaston kolmosajan 4.24,62.

Miesten 3000 metrillä nähdään HKV:n Topi Raitasen kauden ainoa hallijuoksu. 

,


7d2_1491.jpg

,

Kangas toipui murtumasta

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas työntää Kuopiossa kauden ensimmäisen kilpailunsa. Hyvin sujuneen syksyn harjoittelu tyssäsi käsivammaan joulukuussa.

– Työntökäden kämmenestä murtui neljäs kämmenluu joulukuun alussa. En silloin olisi uskonut, että olen vielä hallikaudella kisoissa mukana, Kangas sanoo.

– Vamma toi oikean käden treenaamiseen kuukauden tauon, mutta muuten pystyin harjoittelemaan esimerkiksi jalkoja aika normaalisti. Syksyn ja alkutalven harjoittelu onnistui niin hyvin, että pääsin aika nopeasti kuntoon, kun aloin taas työntää. Mestaruudesta lähden tappelemaan.

Kisojen videostreemi löytyy täältä:

https://katapultmedia.kurssi.tv/lives/sport-live/

Tulokset:

Live-tulokset lauantaina

Live-tulokset sunnuntaina

Aikataulu

SM-hallien kotisivut