Neziri kurottaa lähemmäksi 13 sekuntia Lapinlahdella

Neziri kurottaa lähemmäksi 13 sekuntia Lapinlahdella
Pika-aituri Nooralotta Neziri on pikku hiljaa löytämässä viime kesän ja talven hallikauden juoksukunnon etureisivamman kevätkesällä tuoman kilpailutauon jälkeen. 

Harjoituksissa ja kilpailuissa päivän vire heittelee kuitenkin vielä reippaasti.

– Se vaihtelee tosi paljon päivästä toiseen. Väliin tulee päiviä, jolloin tuntuu, että nyt tulisi ennätys ja sitten taas on tosi huonoja päiviä, Neziri sanoo.

Nezirin lähiaikojen kilpailuohjelmassa ovat Lapinlahden Loiste Eliittikisat sunnuntaina, saman kilpailusarjan Joensuun kilpailu torstaina ja sen jälkeen Kalevan kisat kotikulmilla Porin stadionilla heinä-elokuun vaihteessa.

Noiden kisojen aikana Nezirin käy elokuisten Pekingin MM-kisojen 13 sekunnin tulosrajan kimppuun.

– En luota Porin tuuliin. Toivon, että pystyn juoksemaan hyvän ajan jo Eliittikisoissa hyvissä tuulissa, Neziri sanoo.

Neziri juoksi 100 metrin aitojen kauden kotimaisen kärkiajan 13,25 Floridassa keväällä ennen loukkaantumistaan. Radoille paluun jälkeen hänen paras aikansa on Jämsänkoskella juostu 13,30.
 

Alkusileä pitää saada kiihtymään

Sunnuntaina Neziri juoksee Lapinlahdella pika-aidat kahdesti ja kirittäjiäkin riittää. Matkaan starttaavat muun muassa kesän mittaan 13,35 juossut Matilda Bogdanoff sekä Yhdysvaltain Sirena Alise (13,16 tänä kesänä) ja Japanin Ayako Kimura (13,24).

– Toivon, että kauden paras alkaisi nyt lähestymään 13 sekuntia. Täällä juostaan myötätuuleen ja tykkään tästä radasta, vanhasta, kovasta Mondosta, Neziri sanoo.

Teknisesti Nezirin juoksu on löytämässä jengoilleen.

– Alussa juoksu ei tullut loppuun asti, mutta nyt alkaa jo tulla. Jatkossa pitää saada vauhti kiihtymään hyvin alkusileällä, niin kuin se Orimattilassa jo kiihtyikin, Neziri viittaa kauden edelliseen juoksuunsa.

Lapinlahdella Neziri seuraa oman juoksunsa ohella mielenkiinnolla kuinka valmentaja Jussi Ihamäen juoksu kulkee 400 metrin aidoissa. Ihamäki, 38, on harjoitellut valmennuksen ohessa tiivisti ja tavoittelee Kalevan kisoihin oikeuttavaa aikaa. Hänen kesän parhaansa on 57,78. Vuonna 1998 juostu oma ennätys on 55,05. 

Mäkelä hakee hyvää fiilistä, Kämäräisellä 5000 kaveria

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kuulostelee uteliaana millainen tunne kropassa on Lapinlahden kisojen verryttelyssä. Hän toivoo löytävänsä hyvän fiiliksen ja sen mukana lisää pituutta hyppyihin.

– Tätä kisaa varten on jo herkistelty hyvin, Mäkelä sanoo. 

Mäkelä piti juhannuksen jälkeen parin viikon harjoitusrupeaman, jonka alkua häiritsi napakka flunssa. Sittemmin harjoitukset luistivat ja niiden jälkeen hän ponnisti Orimattilassa 13,79. Kesän paras on toistaiseksi 14,06. 

– Loikkatekniikka oli hyvä alkukesästä ja Orimattilassa juoksu alkoi kulkea, jos nyt saisi ne toimimaan yhdessä, Mäkelä sanoo.

Naisten kiekossa lajin kotimaan ykkönen Sanna Kämäräinen hakee Lapinlahdella hyvää tulosta kotiyleisön tuella.

– Harva pääsee heittämään kotiyleisön edessä näin isoissa kisoissa. Ajattelen niin, että minulla on täällä 5000 kaveria tukena, Lapinlahden Vedon kiekkotähti sanoo.

Kämäräisen ykköshaastaja on tänä kesänä 61,09 heittänyt ukrainalainen EM-mitalisti Natalia Semenova.

Miesten 3000 metrin esteissä Janne Ukonmaanaho jahtaa MM-tulosrajaa 8.28,00. Sanni Utriainen ja Teemu Wirkkala ovat naisten ja miesten keihäskisan kärkinimet. 
 

kamarainen_sanna_lapinlahti_kasvokuva_1_of_1.jpg

,


makela_kristiina_lapinlahti_1_of_1.jpg

Kristiina Mäkelä toivoo, että alkukauden hyvä loikkatekniikka ja hiljattain löytynyt juoksu niveltyvät yhteen Lapinlahden kolmiloikkakilpailussa. Lapinlahden hyppypaikka on hänelle uusi tuttavuus.