Neziri, Korte ja Hurske tositoimiin Castellonissa ja Tampereella, Neziri urakoi myös viestit, Hurske: Voimaa on tullut

Naisten pika-aitojen kärkitrio Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Annimari Korte testaa kevään kilpailuvauhtiaan seurajoukkueiden eurocupissa viikonvaihteessa.

Hurske juoksee B-ryhmän kilpailussa kotikentällään Tampereen Ratinassa. Neziri ja Korte juoksevat Espanjan Castellonissa eurocupin A-ryhmän kilpailussa.

Neziri urakoi Espanjassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden riveissä 100 metrin aitojen ohella 4 x 100 ja 4 x 400 metrin viestit.

– Nyt kun juoksen viestissä tuon 400 metriä, mikään ei sen jälkeen tunnu pitkältä koko loppukaudella, Neziri veistelee.

Nezirille Castellonin kilpailu on osa kilpailukauteen valmistavaa harjoitusjaksoa. Kevään harjoittelu on luistanut ilman takkuja. Millaista vauhtia on luvassa Castellonin 100 metrin aidoissa, sitä Neziri ei arvaile.

– Virallinen kauden avaus minulla on vasta Paavo Nurmi Gamesissa, mutta nyt on kiva katsoa missä mennään. Harjoituksissa ajat vaihtelevat. Välillä tulee kovia aikoja, mutta sen huomaa, että vielä sellaista ihan terävintä herkkyyttä ei ole, Neziri sanoo.

Korte juoksee Castellonissa Valencia Esport -seuran riveissä. Hän pinkoi hiljattain pika-aidat 13,28 ja juoksee nyt myös 4 x 100 metrin viestin.

Reetta Hurske ja valmentaja Marjukka Suihko ovat olleet tyytyväisiä kevään harjoittelun tuloksiin.

Hurske: Voima toi helpoutta välijuoksuun

Tampereen Pyrintö ei taistele pisteistä Ratinassa käytävässä eurocupin B-ryhmän naisten kilpailussa, mutta on mukana isäntäjoukkueena. Hurskeelle eurocupin juoksu on tilaisuus on testata kevään harjoittelun tuloksia.

– Hallikauden jälkeen on harjoituksissa menty hyvällä mielellä. Voimaa on tehty ja sitä on tullut. Voima on ehkä tuonut helppoutta aitavälien juoksuun, Hurske arvioi.

Hallikaudella Hurske sivusi 60 metrin aitojen SE-lukuja 7,97. Odotukset 100 metrin aidoissa on yhtä lailla korkealla.

– Juoksin viime viikolla harjoituksissa pitkää aitaa, eli 11 aitaa ja valmentajan mukaan en ole koskaan tehnyt niin hyvää sellaista aitatreeniä, Hurske sanoo.

– Toiveissa olisi juosta heti alkukesästä niin kovaa, että pääsisin suunnittelemaan rauhassa loppukesää, Hurske viittaa haluun rikkoa syksyn MM-kisojen tulosraja 12,98 jo alkukaudesta.

Hurskeen ykköshaastaja Tampereella lienee Belgian Anne Zagre, 29, joka on juossut EM-kisoissa kolmesti viiden joukkoon ja on kevään mittaan pinkaissut pika-aidat 13,12.

– Tämä menee vielä treenikauden kilpailuna, mutta itseni tuntien, en odota sieltä mitään treeniaikoja, Hurske sanoo.

Miten alkaa Latvalan kausi, miten kulkevat JKU:n viestit?

JKU:n tavoite Castellonissa on säilyä naisten kilpailussa A-sarjassa. Mukana on kahdeksan joukkueita, joista kaksi putoaa B-sarjaan ensi kaudeksi, jos cup jatkuu, mikä ei ole varmaa. Kilpailun suosikit ovat Enka Turkista ja Sporting Clube de Portugal

– Tavoite on pitää sarjapaikka, mutta taso on kova. Todella hyvin pitää mennä, että A-sarjassa säilytään, sanoo JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni.

Finnin mukaan JKU haluaa olla mukana eurocupissa sen tuoman kansainvälisen kilpailukokemuksen takia, ja koska se on kilpailu, joka sitoo seuran eri lajien urheilijoita yhteen.

Kesän kisoja ajatellen Castellonissa saada esimakua siitä, mikä on sveitsiläisen Laurent Meuwlyn valmennukseen siirtyneen Hanna-Maari Latvalan vauhti 100 metrillä, miten kulkee Aino Pulkkisen 400 metriä ja Anniina Kortetmaan 200 metriä.

Tuo kolmikko juoksee Nezirillä vahvistettuna 4 x 100 metrin viestissä järjestyksessä Neziri, Pulkkinen, Kortetmaa ja Latvala. 4 x 400 metrillä samainen kvartetti vaihtaa kapulaa järjestyksessä Kortetmaa, Neziri, Latvala ja Pulkkinen.

HKV:n Tommi Mäkinen juoksi viime kesänä Ratinassa 19-vuotiaiden MM-kisojen pikaviestissä. Nyt hän jahtaa pisteitä eurocpissa.

Mikä on Junnila ja HKV:n juoksijoiden vire Ratinassa?

Tampereella naisten eurocupin kilpailussa kautensa avaa myös Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila. Hän ylitti talvella 190 ja viime kesänä 192.

Helsingin Kisa-Veikot on Ratinan miesten seurajoukkueiden B-ryhmän kilpailussa yksi 10 joukkueesta, jotka taistelevat cupin pisteistä. HKV:n riveissä kautensa Tampereella avaa mm. talvella SM-halleissa mestariksi ponnistanut pituushyppääjä Roni Ollikainen sekä nuoret sprintterit Tommi Mäkinen ja Chibunna Ezeabasirim.

HKV:n paidassa pisteitä jahtaavat myös kokeneet kestävyysjuoksijat Panu Jantunen, Aki Nummela ja Joonas Harjamäki.

– Varsinaista tavoitetta ei ole, mutta tämä on kaikille jo mainio kauden avaus tai kilpailu, jossa on saa hyvää kansainvälistä tuntumaa. Varsinkin juoksulajit ovat hyvätasoisia, sanoo HKV:n toiminnanjohtaja Reijo Siitonen.

Eurocupin A-ryhmät tulokset Castellonista täältä

Eurocupin B-ryhmän tulokset Tampereelta täältä