Neziri juoksee Botnia Gamesissa, Mäkelän ja Kankaan kausi alkaa

Neziri testasi nopeuttaan Botniahallissa

Aituri Nooralotta Neziri on lähtöviivalla Botnia-hallissa Vaasan kupeessa lauantaina. Hän kaatui hiljan harjoituksissa ja polveen tuli haavoja, joiden takia tiistaina Jyväskylässä käyty kansainvälinen kilpailu jäi väliin. Perjantain harjoituksissa juoksu sujui taas liki normaalisti.

– Nooralotta pystyi nyt juoksemaan. Hän tosin kolhaisi treenissä aitaa ja toisesta jalasta aukesi haava, joka oli jo umpeutunut, Nezirin valmentaja Jussi Ihamäki kertasi perjantain harjoituksen kertomaa.

– Se pieni varaus lauantain kilpailemiselle pitää ottaa, että jos tuon nyt tulleen haavan kanssa tulisi jotakin takapakkia.

Ihamäki oli tyytyväinen, että Botnia Gamesin ohjelmassa on kaksi 60 metrin aitojen starttia.

– Tuollaisista haavoista voi jäädä alitajuntaan pientä pelkoa. Siksi on hyvä, että siinä yksi juoksu alla. Toisessa on sitten parempi itseluottamus.

Neziri, 23, pitää halussaan matkan kotimaista kärkiaiakaa 8,23.

Nezirin ohella Botnia Games- kisojen kärkihahmoja ovat kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, joka onnistuessaan rikkoo vuosi sitten samassa hallissa syntyneen sisäratojen SE:n 14,20, kautensa avaava kuulantyöntäjä Arttu Kangas, hyvävireiset naiskorkeushyppääjät sekä pikajuoksijat.

Teijula ja Storbacka pinkovat 800 metriä

Miesten 60 metrillä ainakin Ville Myllymäki ja Otto Ahlfors haastavat hallikauden kärkiajan 6,80. Se on Samuli Samuelssonin nimissä. Hänen ohjelmassaan Botnia-hallin 400 metrin radalla on 200 metriä. 

Myllymäen, Ahlforsin sekä hyvävireisen Juho Kaihlajärven ohella Samuelssonia kirittää Karol Zalewski. Puolalainen pinkaisi matkan 200 metrin halliradalla viime talvena 20,66.

Miesten ja naisten kestävyysmatkoilla on luvassa vauhtia, kun Markus Teijula ja Karin Storbacka kohtaavat hyvätasoisen juoksijajoukon talven ensimmäisessä 800 metrin startissaan. Kelpo kattaus on myös miesten 3000 metrillä. Naisten vastaavaa matkaa verottaa Camilla Richardssonin poisjäänti sairastumisen takia.

Naisten korkeushypyn kärkinimiä ovat Jyväskylässä tiistaina 184 ylittäneet Elina Smolander ja Linda Sandblom. Miesten kisan on ilmoittanut Jyväskylässä 205 ylittänyt 14-vuotias Arttu Mattila. Kilpailu alkaa kello 14.30. 

Aikataulu: tästä linkistä

Osallistujat: tästä linkistä