Neziri jännittää vasta radalla: Alkuerä herättelee kropan

Neziri jännittää vasta radalla: Alkuerä herättelee kropan

Jännitys ei kuulla Nooralotta Nezirin eleistä tai puheista talvikauden pääkilpailun aattona Prahassa. Euroopan hallimestaruuskilpailujen naisten 60 metrin aitajuoksun alku- ja välierät sekä finaali juostaan perjantaina O2-areenan radalla.

 – Minä en yleensäkään ole asioita jännittävä luonne, Neziri sanoo.

Neziri ei myöskään mietii EM-hallin Novotan-pintaista rata. Sitä on kuvattu hieman ”pompottavaksi”. Suomen joukkueen pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste arvioi radan suosivan teknisesti taitavaa juoksijaa.

– Tuollaisella radalla vastaponnistus korostuu, Jouste sanoo.

Neziri uskoo radan sopivan hänelle hyvin.  Ainoa mielessä pyörivä asia on liki parin viikon tauko edellisestä kilpailusta. Sen Neziri juoksi Tampereella SM-kisojen finaalissa ja se päättyi Suomen ennätykseen 7,98.

– Tarvitsen yhden hyvän kisavedon alle ja seuraavissa vedoissa juoksu on sitten tuplasti parempaa, Neziri sanoo.

Neziri uskoo alkueräjuoksun käyvän kropan herättelyvedoksi. Neljästä erästä menee kustakin jatkoon erän kolme parasta.  Lisäksi jatkoon menee neljä aikavertailusta.

Kuluvan talven EM-tilaston perusteella Neziri on eränsä suosikki. Suoraa välieräpaikka tavoittelevat myös ainakin britti Lucy Hatton (8,08 tänä vuonna) ja espanjalainen Josephine Onyia (8,01)

– Uskon, että sellainen 8,05 riittää alkuerästä jatkoon, Neziri laskee.

Ihamäki odottaa loksahtavan kohdalleen
 

Jos juoksija odottelee starttia luottavaisena, samaa voi sanoa Nezirin valmentajasta Jussi Ihamäestä. Kumpikaan ei silti puhu sijoituksista tai mitaleista, vain juoksemisesta.

– Ainoa miinus tässä on tekninen osa. Juoksu ei ole kohdallaan, mutta odotan, että se loksahtaa paikalleen perjantaina, Ihamäki miettii.

Kuluvan talven kisoissa Neziri on pystynyt 8,03-8,04:n aikoihin omasta mielestään vaisullakin juoksulla. Se riittää alkueristä jatkoon, mutta sen jälkeen vauhti kasvaa.

– Finaalissa kultamitaliin vaaditaan alle kahdeksan sekuntia, Neziri sanoo.