Neziri jää pois EM-halleista, Kemppainen: Mitali on mahdollinen

Jouste: Ylikuntotila päätti Nezirin kauden

Suomen joukkue yleisurheilun EM-halleissa Belgradissa supistui yhteentoista urheilijaan. Pika-aituri Nooralotta Neziri jää kisoista pois poskiontelon tulehduksen takia. Neziri teki päätöksen poisjäännistä tiistaina.

– Pari päivää sitten sairastuin. Sen jälkeen olo on vain pahentunut. Muutamaan päivään en ole pystynyt harjoittelemaan, Neziri sanoo.

Nezirille hallikausi on ollut takkuinen. Kuukausi sitten juoksijaa koettelivat vatsatauti ja sisukas jalkavaiva.

– Tällä hallikaudella on ollut kaikenlaista. Nyt levätään ja sitten katse kohti kevättä. Sellainen on nyt suunnitelma, Neziri sanoi.

EM-hallit alkavat Belgradissa perjantaina. Tilastojen valossa Suomen joukkue lähtee kilpailuun hyvistä asemista. Seiväshyppääjät Wilma Murto ja Minna Nikkanen sekä kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ovat viiden parhaan joukossa kisatilastossa, jossa on huomioitu vain kisoihin ilmoittautuneet urheilijat.

– Kolme tai neljä pistesijaa, eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon pitäisi tulla. Mitaliinkin on mahdollisuuksia, mutta se vaatii hyvää onnistumista, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvioi joukkueen näkymiä.

Kemppainen muistuttaa, että tilastoja ei kannata tuijottaa liiaksi.

– Moni tähtää talven kuntonsa nimenomaan näihin kisoihin ja tulee parantamaan omaa tilastotulostaan. Se on tietysti toive Suomen joukkueenkin osalta, että mahdollisimman moni tekisi talven  parhaansa EM-halleissa.

Murto ja Lipsanen kolmas ja neljäs

Korkeimmalla suomalaisista EM-kisoihin osallistuvien urheilijoiden tilastossa on Wilma Murto. Hän on seiväshypyn kolmonen kuluvan talven parhaallaan 466. Minna Nikkanen on seivästilaston viides tuloksella 455.

Simo Lipsanen on kolmiloikan EM-kisatilaston neljäs halliratojen SE-tuloksella 16,76, jonka hän ponnisti pari viikkoa sitten Tampereella.

Liki kaikki suomalaiset mahtuvat tuossa tilastossa 20. parhaan joukkoon. Kristiina Mäkelä ja Linda Sandblom ovat kolmiloikka- ja korkeushyppytilastossa 11. sijalla tuloksin 13,89 ja 191.

Muiden suomalaiset sijoitukset EM-hallien kisatilastossa näyttävät tällaiselta: Eetu Rantala 60 metriä 13:s (ajalla 6,70), Elmo Lakka 60 metrin aidat 20:s (7,80), Arttu Kangas kuula 15:s (20,18), Anniina Kortetmaa 60 metriä 23:s (7,36), Reetta Hurske 60 metrin aidat 18:s (8,17) ja Lotta Harala 60 metrin aidat 19:s (8,19).