Neziri ja Korte murskasivat molemmat Suomen ennätyksen! – Neziri: Se oli ihan hirveää!

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziri ja HIFK:n Annimari Korte paransivat molemmat roimasti naisten 200 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä Oslossa Timanttiliigan avauskilpailussa.

Toiseksi sijoittuneen Nezirin aika oli 26,65 ja kolmanneksi sijoittunut Korte hävisi hänelle vain hitusen ajalla 26,70. Emma Koistisen aiempi SE oli lähes puoli sekuntia hitaampi 27,13.

– Se oli ihan hirveää. Melkein sama tunne, kun juoksin 400 metriä. En onneksi lähtenyt kauhean hyvin. Se saattoi pelastaa koko juoksun. Olisinko paremmalla startilla jaksanut maaliin, Neziri veisteli puolivakavissaan.

– Suuria virheitä ei matkalla tullut. Treenasin tätä vähän Suomessa, mutten arvannut, että joudun kakkosradalle. Se tuli vähän yllätyksenä, mutta siinä samassa sumussa sekin meni.

Neziri aloittaa 100 metrin aitajuoksun Espoossa kesäkuun lopussa. 

– Tämä oli varmaan nyt kevään harjoituskauden viimeinen kova nopeuskestävyystreeni. Harjoitukset ovat menneet hyvin. Varsinkin viime viikosta lähtien on tuntunut hyvältä. Uskon vahvasti, että olen tänä kesänä ennätyskunnossa, Neziri arveli.

Korte totesi Oslon kilpailusta, että se oli työmatka, jonka hän kävi tekemässä.

– Vaikeaa oli, kun piti mennä yhdeksällä askelella aitavälit, mitä en ollut harjoitellut. Jouduin siksi supistamaan askelta ja kaikki aidat tulivat päälle. 8 askelen rytmi olisi ollut sujuvaa, mutta kun en osaa aitoa molemmilla jaloilla, Korte totesi.

Myös Korte on mukana Espoon teemakilpailuissa kesäkuun lopussa. Sitä ennen hän vie läpi terävän kilpailukauteen valmistavan harjoitusjakson.

Oslon juoksun voitti norjalainen Line Kloster ajalla 26,11, mikä on uusi Pohjoismaiden ennätys ja maailman tämän kauden kärkiaika.

Maailmanennätys tässä harvoin kilpaillussa lajissa on 25,79, jonka jakavat Sveitsin Noemi Zbären ja Australian Lauren Wells. Käsiajanotolla juostuna tai suoralla radalla ilman kaarretta juostuna tunnetaan joitakin tätä nopeampiakin tuloksia.

 

OSLO (NOR) 11.6.2020 ”Mahdottomat kisat”, Timanttiliiga 1/11

Naiset,

200 m aj: 1) Line Kloster Norja 26,11 (kk & PE), 2) Nooralotta Neziri Suomi (JKU) 26,65 (SE, ent. SE 27,13 Emma Koistinen 2016), 3) Annimari Korte Suomi (HIFK) 26,70 (ka-2), 4) Isabelle Pedersen Norja 28,11.