Neziri ja Harala jakoivat kärkiajan 8,17, Pulli ennätykseen, Lehikoisella ja Kööpikällä hyvä avaus

Neziri ja Harala jakoivat kärkiajan 8

Jyväskylän Kentäurheilijoiden Nooralotta Neziri ja Tampereen Pyrinnön Lotta Harala jakavat 60 metrin aitojen kauden kärkituloksen. Kumpikin juoksi Tampereen Pirkkahallissa tiistaina matkan ajassa 8,17, eli aivan MM-hallirajan 8,14 tuntumaan

Harala voitti Pirkkahallin kilpailun ensimmäisen juoksun ajalla 8,17 ja kohensi samalla 0,01 sekuntia viisi vuotta vanhaa ennätystään. 

Neziri juoksi Tampereella kaksi matkaa: hän avasi hallikauden pinkomalla 60 metrin sileän alkuerissä kotimaisen kärkiajan 7,53. Vähän myöhemmin hän voitti 60 metrin aidat ajalla 8,17 (video). Tuossa juoksussa Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske oli toinen ajalla 8,20 ja Harala kolmas ajalla 8,23.

– Takareidessä tuntui kiristystä 60 metrillä. Siksi jännitti ennen aitajuoksua, mutta hyvin se meni. Hyvä aika tuli siihen nähden, että kolme kuukautta sitten mietin vielä, että mitähän tästä tulee, Neziri sanoo.

Nezirin viime kesän kilpailukausi katkesi keskikesällä ylirasituksen takia. Sittemmin hän muutti Jyväskylään ja vaihtoi valmentajakseen Petteri Jousteen ja on hallikauden avauksen perusteella palannut tasolleen.

– Hallikauden tavoite päästä takaisin sinne omalle 8 sekunnin tasolle 60 metrin aidoissa. Tämä oli uran toiseksi paras avaus hallissa ja hyvä kisa lauantaista Ranskan kilpailua varten. Siellä vastus on todella kova. Haralan vauhtia osasin odottaa. Tein hänen kanssa harjoituksen hiljattain Teneriffan leirillä. Hienoa, että nyt on kirittäjä myös Suomessakin, Neziri sanoi.

Harala kolhi polveaan lauantaina aitaharjoituksessa, mutta pystyi kuitenkin Pirkkahallissa omaan ennätykseen. Toisessa juoksussa Nezirin piikkari osui matkalla Haralan sormeen.

– Olen parhaassa kunnossa, mitä olen koskaan ollut, mutta polvi oli niin turvoksissa, että mietin kisaan osallistumista. Se tuntui tuossa toisessa juoksussa, Harala sanoi.

Nezirin ja Haralan tavoitteena on huipentaa kausi MM-halleissa. Harala kilpailee Nezirin tapaan seuraavan kerran lauantaina.

– Polvi nyt pahimmillaan, kun tämä oli kolmas päivän kolhun jälkeen. Tarkoitus kilpailla täällä Tampereella uudelleen jo lauantaina, Harala sanoi.

Hurskeen vauhtiin vaikutti viikon mittainen flunssajakso ennen kisoja.


1dx_8367_preview.jpeg

Lotta Harala voitti ensimmäisen juoksun Pirkkahallissa ennätyksellään 8,17. Etuajalla Reetta Hurske, joka juoksi toisessa startissaan 8,20.

,

Kööpikkä: Ravintovalmentajalta apua

Miesten kuulassa Seinäjoen seudun Urheilijoiden Timo Kööpikkä avasi hallikauden kauden kotimaisellä kärkituloksella 18,84. Tulos sivuaa Kööpikän ulkorataennätystä ja jää vain kolme senttia halliennätyksestä.

– Tulos oli parempi mitä odotin. Kauden paras avaus koheni 70 sentillä, Kööpikkä sanoi.

Kööpikän mukaan ravintovalmentajan avulla harjoituskauden treeneihin on löytynyt hyvä teho ja vire.

– Ominaisuudet ovat kehittyneet, Kööpikkä sanoi.

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo, 17, oli toinen työnnettyään 17,49. Hänen ennätyksensä miesten kuulalla on 17,68.

– Omasta mielestä surkeita työntäjä, mutta kunto on nousemassa. Viides yliastuttu olisi ollut vähän pidempi, Korkeasalo sanoi.

Naisten kuulantyönnössä Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä työnsi ennätyksensä 15,53, joka on myös kauden kärkitulos. Mäkitörmän aiempi ennätys oli hallissa 14,61. Ulkoradoilla hän on työntänyt 15,30.

Orviven Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen oli antibioottikurin kiusaamana toinen työnnettyään 15,27.

 Pulli kiiti ennätyksensä ja sivusi kärkiaikaa

Miesten 60 metrillä Kaipolaan Vireen pituushyppääjä Kristian Pulli väläytti nopeuttaan. Hän voitti matkan ennätyksellään 6,84, joka sivuaa kauden kärkitulosta. Aiempi ennätys oli 6,93, jota hän sivusi alkuerissä.

– Ensimmäisessä juoksussa petti monta askelta ensimmäisellä 10 metrillä. Toinen juoksu oli aika rento ja pysyi kasassa. Aika vaikea matka tuo 60 metriä, Pulli tuumi.

Viime kesänä pituushypyssä kahdeksan metrin rikkojen kerhoon siirtynyt Pulli kisaa ensi kertaa tänä talvena pituushypyssä perjantaina.

Naisten 60 metriä voitti Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen ennätykselläänn 7,55. Edellinen ennätys oli alkuerissä juostu 7,58.

HIFK:n Viivi Lehikoinen suunnitteli ensi aloittavansa kilpailukauden 60 metrillä, mutta päätti sitten sitten juosta 300 metrin aidat Pirkkahallissa. Hän voitti matkan ajalla 42,41. Parhaimmillaan Lehikoinen on kiitänyt matkan ajassa 41,15.

– Haluiin vähän taas kokeilla (maito)happoja. Ihan tyytyväinen olen, tasapainoinen juoksu, vaikkei mikään ihmeellinen ajallisesti. Alkuun juoksin alkuun aitavälit 16 askeleella ja sitten 17 askeleella, Lehikoinen kertaili.

HKV:n Linda Leveelahti oli toinen ennätyksellään 45,48.  

Salon Vilppaan Samuli Eriksson voitti korkeushypyn 212 ylityksellä. Kauden avauskilpailussaan hän ylitti 220. 

///KISAT KÄYNNISSÄ, JUTTU TÄYDENTYY///

 

tuloksia

,


7d2_8876_preview.jpeg

Timo Kööpikkä avasi kauden 18,84 kantaneella työnnöllä.