Neziri, Hurske ja Bogdanoff: Luvassa supertasainen aitakilpailu, Lakka, Purola ja Murto kovassa seurassa

Neziri

Suomen joukkueen naisaiturikolmikko Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Matilda Bogdanoff odottaa erittäin tasaista kilpailua, kun 60 metrin aidat käynnistyvät lauantaina Glasgow´n EM-halleissa alkuerillä ja jatkuvat sunnuntaina välierillä ja loppukilpailulla.

– Kroppa on tuntunut hyvältä. Minulla on pientä orastavaa flunssaa, mutta siihen reagoitiin heti. Muuten kaikki on mennyt hyvin ja juoksu on näyttänyt hyvältä. Nyt täytyy hakea vaan hyvä henkinen lataus, Neziri totesi.

Kilpailun asetelmat ovat tilastojen valossa tasaiset ja tiivistyivät, kun nivusvaivan kanssa kamppaileva Saksan Pamela Dutkiewicz jäi kisoista pois.

– Pamelan poisjäänti tasoittaa kärkeä paljon. Pidin häntä ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Nyt siinä on nyt tilaston kärjessä seitsemän juoksijaa kuuden sadasosan sisällä, Neziri sanoo.

Tuohon seitsikkoon kuuluvat myös Kuopion SM-halleissa SE-aikaa 7,97 sivunneet Neziri ja Hurske. He ovat Glasgow´ssa mukana olevien tilastossa kuudensia. Tilaston kärkinimi on mestaruutta puolustava Saksan Cindy Roleder 7,91.

– Minkäänlaisiin virheisiin ei kauheasti ole varaa. Kaikki juoksevat kovaa. Veikkaan, että alle 7,90:n pitää juosta, jos aikoo voittaa. Sunnuntai tosin on pitkä päivä, kun välierät ovat aamupäivällä ja finaali vasta illalla. Se voi vaikuttaa, Hurske tuumi.

 


jouste_petteri_neziri_nooralotta.jpg

– Kroppa tuntuu hyvältä, Petteri Jousteen valmennuksessa harjoitteleva Nooralotta Neziri totesi EM-hallivireestään.

,

Hurske toivoo juoksun alkuun terävyyttä

Kisan kärkinimiin kuuluvat myös Hollannin moniottelija -ja pika-aiturihuippu Nadine Visser (7,96 tällä kaudella), kaksinkertainen EM-hallien mestari, Valko-Venäjän Alina Talay (7,96) ja hänen maajoukkuetoverinsa Elvira Herman (7,96).

Hurske odottaa lauantain kilpailua luottavaisena.

– Toivon, että saisin juoksun alkuun sitä terävyyttä, jota oli noissa talven ensimmäisissä ulkomaan kisoissa. Kuopiossa oli se oli vähän väsynyttä, eikä juoksu lähtenyt imemään niin hyvin. Se on se avainjuttu täällä, Hurske sanoo.

Kuopion SM-halleissa ennätyksensä 8,04 juossut Matilda Bogdanoff on EM-kisatilastossa 14:s. 

– Minulla on suhteellisen hyvät fiilikset tuosta omasta juoksusta. Tavoitteena voisi pitää sen tason säilyttämistä, jonka saavutin SM-halleissa. Jos samaa vauhtia pystyy juoksemaan, todennäköisesti aukeaa paikka myös toiseen juoksuun, Bogdanoff sanoo,

– Minulla on kauden aikana ollut aika paljon ongelmia lähdön kanssa. Tässäkin kilpailussa on aika paljon kiinni siitä miten saa lähdön onnistumaan.

Kolmikoista Bogdanoff juoksee lauantaina ensimmäisessä, Neziri kolmannessa ja Hurske neljännessä erässä. Välieriin etenevät erien kolme parasta ja neljä aikavertailusta. Bogdanoff on erässään tämän talven aikavertailussa neljäs. Neziri ja Hurske ovat toisia.

Lakka: Tavoitteena finaalipaikka

Elmo Lakka on talven tuloksilla tilastokolmonen EM-hallien miesten 60 metrin aitojen alkuerässään. Lakka juoksi Kuopion SM-halleissa ennätyksekseen 7,67. Alkuerän kärkinimet ovat Ranskan kokenut Pascal Martinot-Lagarde, joka on tällä kaudella juossut 7,52 ja britti David King, jonka kauden paras on 7,64. 

Alkueriä 60 metrin aidoissa on neljä. Välieriin etenevät kolme parasta ja neljä aikavertailusta.

–  Selkeä tavoite on päästä juoksemaan näissä kisoissa kolme juoksua. Hallikaudella tehty töitä, nyt vaan toivon, että kunnonajoitus on onnistunut. Uskon, että täällä nasahtaa nappijuoksu, Lakka sanoo.

,


purola_samuel.jpg

Samuel Purola jahtaa lauantaina 60 metrin alkueristä välieräpaikkaa. Kisojen aattona hän piipahti tutustumassa EM-hallien rataan ja piti sitä hyvänä.

,

Purola ja Larsson samassa erässä

Samuel Purola starttaa 60 metrin alkueriin tutussa seurassa. Erän tilastokärki on Ruotsin Henrik Larsson, jonka Purola kukisti Tukholmassa Ruotsin gp-kilpailussa. Purola voitti juoksun ennätyksellään 6,67. Larsson on sittemmin kiitänyt kotimaansa mestariksi ennätyksellään 6,60.

Purola on erän tilastokolmonen. Myös Hollannin 6,63 juosseella Joris Van Goolilla on tältä talvelta parempi tilastoaika. 

– Tavoitteena on päästä tekemään täällä kaksi juoksua, Purola on linjannut.

Välieriin etenevät 60 metrillä kuuden erän kolme parasta ja kuusi aikavertailusta.

,


wilma_murto_7772.jpg

Wilma Murto povaa EM-hallien seiväshypystä erittäin tasokasta.

,

Murto: Kovatasoinen kilpailu tulossa

Naisten seiväshypyssä karsintaraja on 465. Kahdeksaa finaalipaikkaa jahtaa 19 hyppääjää, joista yhdeksän parasta on ylittänyt vähintään 462. Wilma Murto on Perthissä ulkoradoilla hypätyllä tuloksella 451 kisatilaston 12:s.

– Kovatasoinen kilpailu on tulossa, Murto ennakoi.

Glasgow´ssa mukana olevien tilaston kärjessä on venäläinen Anzhelika Sidorova, joka ylitti helmikuun alussa 491 ja hiljattain Clermont-Ferrandissa 481. Jälkimmäisen korkeuden ovat talven mittaan taivuttaneet myös Kreikan Nikoléta Kiriakopoúlou, Murron kanssa harjoitusleirejä pitänyt britti Holly Bradshaw ja Ruotsin Angelica Bengtsson.

Rima nousee karsinnassa tyyliin 410, 425, 440, 450, 460 ja 465.

Livetulokset, aikataulu, startilistat

Ylen lähetyksen EM-halleista lauantaina 2.3.
TV1
Klo 12.30
Klo 21.15
TV2
Klo 15.00
Yle Areena:
Klo 11.55 
Klo 19.55