Neziri: Harmittaa, kun olin seiska-aidalle asti kärkikolmikossa

Neziri pinkoi 100 metrin ennätyksensä

Nooralotta Nezirin uran paras napakkaan vastatuuleen syntynyt juoksu jätti aiturin kolmen sadasosan päähän MM-kisojen 100 metrin aitojen välieristä Pekingissä.

Neziri pinkoi alkuerässä 1,2 metriä sekunnissa hönkineessä vastaisessa ajan 13,13, joka toi erässä kuudennen sijan. Aikavertailussa hän oli viides ja ensimmäinen jatkosta pudonnut.

– Se meni tosi hyvin seiska-aitaan asti, sen jälkeen tämä vähän rikkonainen kausi näkyi, Neziri viittasi keväällä pitkän kilpailutauon tuoneeseen etureisivammaan.

– 13,13 ei sinänsä aikana ollut mikään katastrofi. Se ärsyttää, että olin kolmen parhaan joukossa niin pitkään. Sitten tunsin, että nyt lyö vähän kiinni. Mutta, kun on ollut tuollainen juoksutauko, juoksu ei aina vaan tule.

Toissa vuoden MM-kisoissa Neziri meni nipinnapin välieriin. Nyt hän on tyystin toisessa kunnossa. Kevään kilpailutauon jälkeen hän juoksi Joensuussa hyvissä myötätuulissa kauden kotimaisen kärkiajan 13,01 ja alitti ennätyskelvottomassa myötäisessä Suomen ennätyksensä ajalla 12,94.

– Joensuussa kulki, muuten kausi on ollut tuollaista. Siellä sattui olemaan hyvät myötäiset.

 

Oppia ensi kaudeksi

Vaikka jatkopaikka jäi haaveeksi, Neziri katsoo, että MM-kisareissulta jäi paljon hyödynnettävää ensi kaudelle.

– Tämä oli tärkeä kokemus Rio de Janeiron olympiakisoja ja Amsterdamin Euroopan mestaruuskilpailuja ajatellen, Neziri sanoi.

Nezirin mukaan tulevaa kautta ajatellen tärkeää oppia tuli myös kevään hieman ylikovaksi karanneesta harjoittelusta.

– Jatkossa pitää vaan pysyä ehjänä, Neziri sanoi.

Nezirin erän voitti saksalainen Cindy Roleder ajalla 12,86. Alkuerien nopein oli Yhdysvaltain Brianna Rollins ajalla 12,67.