Neziri hakee levolla terävyyttä Joensuun ja Lapinlahden kisoihin

Neziri hakee levolla terävyyttä Joensuun ja Lapinlahden kisoihin

Nooralotta Nezirin juoksut Tampereen SM-viesteissä jäivät yhteen. Naisten 4 x 100 metrin finaalissa Turun Urheiluliiton ankkuri ei päässyt matkaan edellisessä vaihdossa sattuneen haverin takia.

– Harmitti, kun oltiin alkuerien kolmansia ja olisin halunnut juosta toisen pidemmän vedon ihan treenimielessä, Neziri sanoi.

Neziri on viime viikot ollut Petteri Jousteen valmennuksessa. Juoksija on käynyt kahdesti lyhyen jakson harjoittelemassa Jyväskylässä Jousteen johdolla. Tavoitteena on ollut löytää juoksuun terävyyttä, jotta siitä on alkukesästä puuttunut.

– Olen pyrkinyt lepäämään, että saisin irtiottokykyä. Nyt tuntui paremmalta verryttelyssä, mutta alkueräjuoksun loppu oli vielä vähän huono. Uskon, että tämä teki hyvää ensi viikkoa ajatellen, Neziri sanoi.

Ensi viikolla Neziri juoksee 100 metrin aidat Joensuun ja Lapinlahden Eliittikisoissa. Tarjolla on hyvä vastus, ja Nezirin ajatuksissa on sydänkesän mittaan löytää vire, jolla elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosraja 12,98 alittuu.

Aikaa tulosrajan tekemiseen on 23. heinäkuuta asti. MM-joukkue nimetään Seinäjoen Kalevan kisojen jälkeen.

– Totta kai se jännittää, mutta nyt tuntui tosi hyvältä. Olisi tosin ollut hyvä saada täällä kaksi juoksua, Neziri tuumi ensi viikon kisarupeamaan viitaten.

– Kuortaneen Eliittikisan jälkeen on ollut takareiden kanssa pientä ongelmaa, mutta sitä on hoidettu. 

Palaset voivat loksahtaa kohdalleen

Neziri uskoo, että vauhti löytyy nimenomaan levolla ja sopivilla harjoituksilla.

– Tehokkaita treenejä ja paljon lepoa, Neziri kuvaa viime aikojen tekemisiään.

Nezirin kauden paras 100 metrin aitojen aika on 13,41. Hän näkee, että edellytyksiä MM-rajan tavoitteluun on silti olemassa.

– Viime vuonna ennen 12,8-alkuisia aikoja juoksin 13,49 ja 13,30. Onneksi urheilussa palaset voivat yhtä äkkiä loksahtavat kohdalleen. Pientä sairastelua on ollut, mutta ei kannatta luovuttaa, mitään ei ole jäänyt tekemättä, Neziri sanoi.