Neziri ei antanut keltaisen kortin häiritä: ”Finaaliin menen juoksemaan ennätystä”

Nooralotta Neziri ei antanut keltaisen kortin häiritä keskittymistä. Neziri eteni 60 metrin aitajuoksun finaaliin Toruńin EM-kilpailuissa välieränsä voitolla ja välierien neljänneksi nopeimmalla ajalla 7,97.

Juoksu lähti liikkeelle toisella yrittämällä. Ensimmäisestä startista Neziri ja Puolan Karolina Kołeczek saivat varoitukset liikahdettuaan lähtötelineissä.

– Ajattelin vaan, että nyt minun täytyy osua, olen muuten ulkona finaalista, Neziri huokaili.

Toisella yrittämällä Neziri otti räväkän startin. Kun juoksu loppu kulki nytkin hyvin, kuten se on tehnyt koko hallikauden, Neziri kurotti maaliin sekunnin sadasosan ennen britti Tiffany Porteria, joka on voittanut aiemmin neljä mitalia MM-kilpailuista ja kolme EM-kilpailuista.

– Juoksu tuntui hyvältä. Se oli tasapainoinen, mutta nyt täytyy ladata itsensä juoksemaan finaalissa oma ennätys. Täytyy varoa, ettei ole vielä tyytyväinen, Neziri sanoi.

Neziri on ollut EM-kilpailuissa aiemmin kahdesti kuudes ja kerran seitsemäs.

Välierien kolme nopeinta olivat Hollannin Nadine Visser (7,86), Puolan Pia Skrzyszowska (7,88) ja Britannian Cynthia Sember (7,89). Skrzyszowska ja Sember aitoivat ennätyksensä.

Lakka jäi sadasosan finaalista

Elmo Lakka oli miesten 60 metrin aitajuoksun välierässään neljäs ajalla 7,71. Hän oli ensimmäinen finaalista pudonnut juoksija. Eroa aikavertailun viimeiseen finaalipaikkaan jäi yksi ainoa sekunnin sadasosa.

– Yritin ehkä juoksun lopussa olla liian aktiivinen eikä juoksusta tullut siksi tasapainoista. Siinä oli kolmannen ja neljännen aidan välissä horjahduskin, muttei se mikään iso juttu ollut, Lakka sanoi.

– Tappion puolelle nämä kisat nyt jäävät. Lähelle omaa ennätystä juostuna olisin finaalissa.

Lakka on tällä kaudella pudottanut ennätyksensä aikaan 7,63.  EM-juoksuun samaa virettä kuin Jyväskylän SM-juoksuun Lakka ei löytänyt.

– Hallikausi on ollut ailahtelua. En ole saanut sellaista nousevaa kierrettä. Sitä pitää pohtia kevään harjoittelua ajatellen. Kevätkesällä pitää olla kunnossa, jos haluaa Tokion olympiapaikkaa yrittää, Lakka miettii.

Välierien nopein oli Ranskan Wilhem Belocian ajalla 7,49.