Neziri Berliinissä toiseksi kauden parhaallaan: ’”Nyt tuntui vihdoin normaalilta” – Lakka neljäs: Vire oli hyvä

Nooralotta Neziri juoksi naisten 60 metrin aidoissa toiseksi kauden parhaallaan 8,05 Berliinin hallikisoissa perjantaina. Neziri oli alkuerien nopein ajalla 8,06 ja nipisti ajasta sadasosan finaalissa.

Voittoon Neziri ei finaalissa aivan yltänyt, sen vei Unkarin Greta Kerekes ajalla 8,01.

– Alkuerä oli juoksuna tasapainoisempi kuin finaali. Minulla on pidempään ollut sitä, että takareiden jänteet hieman kipeytyvät ja se teki finaalin alusta ehkä vähän varovaisen. Voitto jäi siitä alusta kiinni, Neziri arvioi.

Neziri jätti Berliinin kisan kuitenkin tyytyväisenä, sillä reilut pari viikkoa sitten kärsityn flunssan vaikutukset ovat viimein ohi.

– Nyt tuntui vihdoin normaalilta. Viikon flunssan jälkeen kesti kaksi viikkoa palata normaaliin ja nyt juoksussa oli ihan eri meno kuin kahdessa edellisessä kilpailussa, Neziri hehkutti.

– Mietin jo, että perunko tämän kilpailun, mutta nyt huomasin jo verryttelyssä, että oli ihan eri terävyys.

Lakka: Huippuonnistumisella pitäisi tulla parempaa

Elmo Lakka oli Berliinissä miesten 60 metrin aidoissa neljäs. Hän sivusi loppukilpailussa ja alkuerissä kauden toiseksi parasta aikaansa 7,67.

Alkuerässä Lakka oli eränsä kolmas ja eteni finaaliin aikojen perusteella.

– Alkuerässä oli pikku kopsu ekaan aitaa ja finaalissa vähän sama. Vire oli hyvä ja jalka tuntui hyvältä, mutta se ei vielä antanut sitä mitä minä haluan, Lakka viittaisiin toiveisiin parantaa ennätystä.

Lakka on juossut tasaisen hallikauden, mutta talven nappijuoksu antaa vielä odottaa itseään.  Sellainen on toiveissa ensi viikolla MM-halleissa Glasgow´ssa.

– Nälkä on kova, ja jos kerran juoksen ilta toisensa jälkeen näitä alle 7,7:n aikoja, kyllä sieltä huippuonnistumisella pitäisi tulla parempaa.

Berliinin kilpailun voitti Yhdysvaltain Daniel Roberts ajalla 7,52.

Berliini, Saksa:

ISTAF hallikisa:

Miehet, 60 m aj: 1) Daniel Roberts USA 7,52, 2) David King Britannia 7,59, 3) Job Geerds Hollanti 7,66, 4) Elmo Lakka Suomi 7,67.

Alkuerät: Erä 1: 1) Roberts 7,57,…3) Lakka 7,67.

Naiset, 60 m aj: 1) Greta Kerekes Unkari 8,01, 2) Nooralotta Neziri Suomi 8,05, 3) Veronica Besana Italia 8,08.

Alkuerät: Erä 2: 1) Neziri 8,06.

Kaikki tulokset:

https://www.istaf-indoor.de/live-ergebnisse/