Neziri aitoi sadasosan päähän mitalista!

Nooralotta Neziri juoksi jo uransa neljännen pistesijan Euroopan hallimestaruuskilpailuiden 60 metrin aitajuoksussa. Neziri oli Toruńin EM-finaalissa neljäs ajalla 7,93. Mitali jäi 0,01 sekunnin päähän.

Mestaruuteen kiiti Hollannin Nadine Visser ajalla 7,77 ja toinen oli Britannian Cindy Sember ajalla 7,89.

Aiemmin Neziri on juossut EM-kilpailuissa kahdesti kuudenneksi ja ollut kerran seitsemäs. Toruńista olympiakesään valmistautuva Neziri tavoitteli mitalia.

Ulkorataa juossut Britannian Tiffany Porter heittäytyi kolmatta rataa juosseen Nezirin ohi juuri ennen maaliviivaa ja yllätti suomalaisjuoksijan:

– Ajattelin, että olin kolmas ja nyt se mitali kaulaan,´Ei voi olla totta!

– Oli erittäin hyvä lähtö. Parempaan en olisi pystynyt, Neziri sanoi.

Toruńissa Neziri oli perjantaina alkuerässään toinen ajalla 8,03 ja voitti lauantaina välieränsä ajalla 7,97. Finaalissa tulos parani vielä 7,93:een.

­EM-kilpailuiden neljänteen sijaan päättynyt hallikausi on ollut Neziriltä vahva:Tammikuussa Karlsruhessa syntyi Suomen ennätys 7,92 ja se koheni Berliinissä aikaan 7,91, jota Neziri vielä sivusi Liévinissä.

– Kausi on ollut onnistunut. Katse kääntyy nyt Tokion olympiakesään, Neziri sanoi.

Vahvan hallikauden taustalla Nezirin mukaan on terveenä läpi viety harjoituskausi, jonka aikana painotettiin aitatekniikkaa, keskivartaloa ja nopeusvoimaa, mikä on näkynyt tuloksissa.

– Tekniikassa haettiin sitä, että ponnistus tulisi paremmin loppuun asti. Minulla juoksu jää yleensä vähän ”istumaan”. Tykkään myös koukistaa etujalkaa ja sitä on yritetty saada pysymään suorempana, Neziri kertoi aiemmin talvella.

Hallikausi on Nezirille välietappi matkalla olympiakesään. EM-kilpailut ja talven muut kansainväliset kilpailut kasvattivat rankingpistepussia, mutta kevätkesällä tavoite on rikkoa olympiakisojen tulosraja 12,84.

Neziri sivusi olympiarajaa viime kesänä, mutta viime kesän tuloksia eivät olympiakisojen järjestäjät koronan vuoksi ota huomioon.

Nadine Visserin voittoaikaa 7,77 nopeammin on eurooppalaisista 2000-luvulla juossut vain Ruotsin Susanna Kallur, joka vuonna 2008 juoksi yhä voimassaolevan maailmanennätyksen 7,68.