Neuvosen treeni- ja kilpailuleiri Englannissa ennätyksellä käyntiin

Neuvonen hyvässä vauhdissa Jämsässä - Sanaslahti ponnisti 615

Lappeenrannan Urheilu-Miesten kilpakävelijä Elisa Neuvosen harjoitus- ja kilpailuleiri Britanniassa käynnistyi 10 kilometrin ennätyksellä. Hän oli Coventryssä kävellyssä kilpailussa kolmas ajalla 47.10, kun aiempi ennätys oli 47,47.

– Hyvä kilpailu, vaikka 1,25 kilometrin rata ei ollut kaikkein nopein. Oli hyvä kävellä kun mukana oli samantasoisia urheilijoita, mentiin ryhmässä voittajaa lukuunottamatta, Neuvonen kertaili.

Kilpailun voitti elokuisiin Lontoon MM-kisoihin tähtäävä britti Bethan Davies ajalla 46.02. Toisena maalin ehti britti Gemma Bridge ajalla 47.07.

Neuvonen on Britanniassa viiden viikon leirillä. Hän harjoittelee Leedsin lähellä Headingleyssä, joka on englantilaisten kävelijöiden keskuspaikka.

 – Täällä on sellainen 15 kävelijän ryhmä, jonka ikähaarukka on 15 vuodesta ylöspäin. Ryhmässä ovat muiden muassa Rion olympiakisojen 20 kilometrin kuutonen Tom Bosworth ja junioreiden maailmanmestari Callum Wilkinson. Itsen olen harjoitellut paljon juuri Gemma Bridgen kanssa, Neuvonen sanoo.

Leedsin leirillä Neuvonen pääsee kiristämään harjoitusruuvia kunnolla. Päivittäin ohjelmassa on kaksi harjoitusta.

– Täällä on hyvä ryhmä ja pääsee harjoittelemaan ulkona. Voin samalla tehdä etänä opiskeluhommia, Neuvonen kertoo.

Alkujaan kiteeläinen kävelijä on valmistunut lääkäriksi ja rakentaa nyt väitöskirjaa.

– Tavoitteena on päästä aikuisten arvokisoihin. Realistinen tavoite on olla mukana ensi vuoden EM-kisoissa, Neuvonen sanoo.

Leedsin leirin yhteydessä Neuvonen kävelee vielä yhden kilpailun. Kevään pääkilpailu on 20 kilometriä huhtikuussa Tshekin Podebradyssä. Neuvonen on matkan hallitseva Suomen mestari.