Neuvonen avasi em-kisauransa tasavahvalla kävelyllä

Neuvonen avasi em-kisauransa tasavahvalla kävelyllä

Elisa Neuvonen käveli ehjän 20 kilometrin kilpailun Berliinin EM-kisoissa. Pieni notkahdus vauhdissa kilpailun puolivälissä söi eväät ennätykseen. Maaliin Neuvonen tuli kesän kotimaisessa kärkiajassa 1.37.12.

– Olen tyytyväinen siihen, että sain vietyä kävelyn ehjänä loppuun asti. Tavoittelin vähän parempaa aikaa, mutta on tämä kuitenkin puolitoista minuuttia ylöspäin kesäkuun SM-kisoista, Neuvonen sanoi.

Kisan puolivälissä Neuvonen eteni oman ennätyksen 1.35.09 tuntumaan tähtäävää vauhtia, mutta sitten meno hiipui toviksi.

– Sain siinä pari huomautusta, rupesin kiinnittämään tekniikkaan vähän liikaakin huomiota ja vauhti tipahti. Toisaalta sitten lopussa huomasin, että vauhtia oli varaa nostaa ja sain taas kerättyä rytmiä, Neuvonen kertaili.

– Olisi tietysti ollut ideaalia pystyä pitämään tasainen vauhti koko ajan, mutta hyvä, että sain loppua kohden vielä lisää kierroksia.

Kilpailun voitti Espanjan Maria Perez EM-kisojen ennätysajalla 1.26.36. Tshekki Anezka Drahotova oli toinen ajalla 1.27.03.

Neuvosen vauhti uran ensimmäisessä aikuisten EM-tason arvokisassa toi 23. sijan. Viime kesänä hän oli Universiaadeissa Taipeissa mitalisti, mutta kuluvan kauden harjoittelua jarrutti tammikuussa reisiluuhun tullut rasitusmurtuman esiaste.

20 kilometriä pysyy päämatkana

Neuvosen ajatuksissa on keskittyä lähivuodet urheiluun ja katsoa mihin rahkeet riittävät.

– Nämä olivat minulle ensimmäiset aikuisten arvokisat. Tavoite on päästä jatkossa mukaan MM- ja olympiakisoihin ja kivuta kohti Euroopan kärkeä, Neuvonen sanoo.

Onko mahdollista, että päämatka on tulevaisuudessa 50 kilometriä?

– On sitä puhuttu, että 50 kilometriä saattaisi sopia minulle, kun se on enemmän aerobinen matka, mutta toistaiseksi 20 kilometriä pysyy päämatkana, Neuvonen sanoo.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava ja Kuopiossa asuva Neuvonen on koulutukseltaan lääkäri. Hän valmistelee parasta aikaa väitöskirjaa. 

– Väitöskirjaa teen siinä tahdissa, että pystyn harjoittelemaan kahdesti päivässä. Syksyllä on tarkoitus mennä vähäksi aikaa terveyskeskukseen tai sairaalan töihin, Neuvonen kertoo.

Neuvosen kilpailukausi jatkuu vielä Lappeenrannassa 28. kuluvaa kuuta, sekä Tampereen Ruotsi-ottelussa ja Mikkelissä syksyn SM-viesteissä.

tuloksia