Nea Mattila ennätyksellään lajivoittoon

Nea Mattila ennätyksellään lajivoittoon

Nea Mattilan kausi 400 metrin aidoissa on tuonut useita ennätysparannuksia, eikä maaottelu ollut poikkeus. Mattila kiri vahvalla lopullaan voittoon ajalla 57,81 ja lohkaisi ennätyksestään 0,3 sekuntia. Hän on parantanut tänä vuonna ennätystään roimasti, sillä viime kaudella hän juoksi parhaimmillaan 59,99.

– Minulla on loppu aina kova. Tuntui, että oli vielä voimia ja ajattelin, ole mitään hävittävää, joten kaikki ulos vaan. Oli sujuvaa juoksua, Mattila summaili menoaan.

Kun Viivi Lehikoinen ja Eveliina Määttälä veivät sijat kolme ja neljä, vei Suomi pisteet 14–8.

Lipsanen johti kolmiloikan kolmoisvoittoon

Simo Lipsanen teki kolmiloikassa sen, mitä häneltä toivottiin ja odotettiin. Lipsanen hyppäsi voittoon tuloksella 16,31. Kun Topias Koukkula ja Arttu Tyystjärvi veivät seuraavat sijat, otti Suomi lajivoiton pistein 16–6.

– Voitto oli tänään tärkein ja pisteet, Lipsanen tuumi kilpailusta.

Hänellä on ollut haasteita askelmerkin kanssa, mutta Ratinassa hän kuvasi sen olleen ”ihan ookoo” kolmesta yliastutusta huolimatta. Kauttaan hän kuvasi yhdellä sanalla vaihtelevaksi, mutta toivoi ensi kaudelle löytävänsä sapluunan siihen, että vire myös jatkuisi hyvänä.  

Naisaiturit  ryydittivät tunnelmaa kolmoisvoitolla

Naispika-aiturit löysivät juoksuunsa hurmoksen, jolla heltisi tilastojen povaama kolmoisvoitto.

– Nämä ovat hienoimmat kisat, joissa minä olen koskaan ollut, Annimari Korte kiteytti aitureiden tunnelmia.

Juoksussa päästiin liikkeelle vasta toisella yrittämällä, mikä jo aavistuksen koleassa kelissä söi hieman tuloksia. Nooralotta Neziri vie voiton ajalla 13,13. Korte ja Reetta Hurske olivat toinen ja kolmas ajoin 13,23 ja 13,27.

– Olin todella latautunut siihen ensimmäiseen lähtöön. Toinen oli minulta sellainen peruslähtö, Neziri tuumi.

– Lähtöön pitää kiinnittää huomiota ensi kesänä. Minun pitää pystyä kolmen kärjessä jo kolmella ensimmäiselle aidalla.

Tampereella Neziri löysi hyvän vauhdin juoksun lopussa, mutta hyvin kulki juoksu myös Korteella ja Hurskeella.

– Loppu tuli hyvin, mutta lähtö oli tosi huono. Hyvällä lähdöllä ja tuollaisella lopulla olisi tullut hyvä, mutta tärkeintä oli, että voitettiin ruotsalaiset, Korte sanoi.

Hurske oli samaa mieltä.

– Todella hieno tunnelma, olin jo eilen nautiskelemassa siitä, Hurske kiitteli.

Junnila: ”Pääsin hyvään tsemppitilaan”

Tällä kaudella roiman kehitysaskeleen korkeushyppääjänä ottanut Ella Junnila nautti hyppäämisestä myös Ruotsi-ottelussa. Kolmossija tuli tuloksella 188, jonka hän ylitti ensimmäisellään.

– Hyvin meni. Oli teknisesti paljon parempia hyppyjä kuin parissa viime kisassa, Junnila sanoi ja kehui erityisesti kaarreyleisöä kannustuksesta.

Lakka haki riskijuoksulla ennätystä

Elmo Lakka rynnisti lajivoittoon pika-aidoissa, vaikka hän kolhi aitaa melkoisesti. Kotiyleisöä riemastuttanut voitto tuli ajalla 13,72.

–  En ole aikaan tyytyväinen. Riskijuoksulla haettiin ennätystä, hyvässä syyskesän kunnossa oleva jyväskyläläinen sanoi.

Lakka on tällä kaudella juossut ennätyksensä 13,60, mutta hänellä on tunne, että parempaa olisi vielä kropasta otettavissa. Vielä SM-viesteissä JKU:n väreissä 4×100 ja 4×400 metrin viesteissä juokseva Lakka odottaa jo kovasti uutta harjoituskautta, johon pääsee kaikin puolin ehjänä.