Näsi ja Koskela SUL:n varapuheenjohtajiksi – Helsingin 2030 EM-kisahaun edellytykset selvitetään

Tuomas Näsi Kauniaisista ja Kirsi-Marja Koskela Hämeenlinnasta valittiin Suomen Urheiluliiton (SUL) varapuheenjohtajiksi. Valinnan teki SUL:n hallitus kokouksessaan Helsingissä keskiviikkona. Liiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Näsi jatkaa liiton puheenjohtajistossa.

Kokouksessaan hallitus kuuli urheilujuristi, varatuomari Olli Rausteen näkemyksiä Euroopan unionin tuomioistuimen viime vuonna antamista ennakkoratkaisuista. Niiden perusteella elinkeinotoiminnaksi katsottava toiminta ei voi enää olla urheilujärjestöjen tai -seurojen yksinoikeus, vaan urheilukilpailujen järjestäminen on avattava vapaalle kilpailulle. Rauste avasi esityksessään päätösten merkitystä lajiliitoille.

EM-2030 hankkeelle määräaikainen projektipäällikkö

Hallitus päätti hakea Helsingin 2030 EM-kisahankkeelle määräaikaisen projektipäällikön, joka tekee kevään aikana selvityksen SUL:n ja Helsingin edellytyksistä järjestää EM-kilpailut 2030.

– Projektipäällikkö vastaa selvityksen koordinoinnista ja sen valmistumisesta yhdessä SUL:n kanssa kevään 2024 aikana, totesi SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen

Alustavasti vuoden 2030 EM-kisojen kisaisännyydestä on kiinnostunut viisi kaupunkia Helsinki mukaan lukien.

Aalto: Strategiatyö etenee, lisenssimäärät kasvussa

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto totesi katsauksessaan, että yleisurheilun 2025-2030 -strategiaa on työstetty useissa osa-aluetiimeissä, joiden teemoina ovat urheilutoiminta, hyvinvointi, eli esimerkiksi juoksutapahtumatoiminta, brändi ja resurssit.

– Tiimit ovat ottaneet näkemyksiä eri sidosryhmiltä ja antavat raportin omasta toiminnastaan maaliskuun aikana, Aalto sanoi.

Yleisurheilun lisenssimäärissä ollaan Aallon mukaan liki 10 prosenttia edellä viime vuoden vastaavan ajankohdan määriä ja keväällä järjestettävät Helsinki City Running Day ja Naisten Kymppi ovat kerännyt osanottajia hyvin.

Aalto totesi myös, että liiton antidopingohjelma -ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmat saivat Opetus- ja kulttuuriministeriön edellyttämässä SUEK:n arvioinnissa erinomaiset pisteet.

Talousjohtaja Mikko Kivi totesi, että vuoden 2023 taloustulos tulee olemaan budjetoidusti alijääminen, mutta hieman budjettia parempi.

Muutoksia edustus- ja huomionosoitussääntöihin

Hallitus hyväksyi SUL:n edustus- ja huomionosoitussääntöihin tehdyt tarkennukset ja muutokset. Päivitetyt säännöt löytyvät täältä: https://www.yleisurheilu.fi/seurat/saannot-ja-ohjeet/

Liiton uusiksi jäsenseuroiksi hallitus hyväksyi seuraavat seurat: Spove ry, Etelä-Pohjanmaan Urheiluveteraanit ry, Kymen Urheiluveteraanit ry ja Oulun Ikiliikkujat ry.

Artikkelin kuvassa SUL:n varapuheenjohtaja Tuomas Näsi, liiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen ja toinen varapuheenjohtaja Kirsi-Marja Koskela.