Narvi voitti PM-kilpailujen keihäänheiton ennätyksellään ja ilmoittautui taisteluun EM-paikasta

Keihäänheittäjä Teemu Narvi näyttää löytäneen uuden valmennustiimin kanssa heittokunnon, jolla nuorten arvokipailuissa jo kolmesti pistesijoja napsinut heittäjä voi nousta taistelemaan paikasta aikuisten arvokilpailuihin.

– Reilu 60 senttiä jäätiin EM-rajasta. Se oli eka fiilis, Narvi totesi voitettuaan sunnuntaina Malmössä PM-kilpailujen miesten keihäänheiton ennätyksellään 82,37.

Toisen kierroksen heitto petrasi Narvin ennätystä 2,60 metriä ja vei hänet kevään kotimaan tilastossa toiseksi Oliver Helanderin jälkeen.

– Nyt sain hyvin suljettua vasemman puolen. Se on ollut vauhtiheittämisen ongelmakohta, että vasen puoli lähtee heitossa aukeamaan aikaisin. Nyt sain sen suljettua paremmin ja se teki viisi metriä lisää siihen, mitä olen treeneissä pystynyt heittämään, Narvi sanoi.

Suomen toinen edustaja Topias Laine heitti neljänneksi tuloksella 76,17.

”Rajan metsästys jatkuu Lahdessa”

Narvin mukaan takana on hyvä harjoituskausi, jonka hän on vienyt läpi valmentajakaksikko Tero Pitkämäen ja Martin Grandellin johdolla.

– Kun saan heitossa vasemman puolen suljettua, tuki pitää ja käsi on takana, ominaisuudet riittävät helposti tuollaiseen heittoon. Siitä ei ole kiinni, Narvi sanoi.

Rooman EM-raja on 83 metriä ja se on Narvin tavoite ennen kuluvan kuun 26. päivää, jolloin tuloksentekoaika EM-kilpailuihin päättyy.

– Rajan metsästys jatkuu Lahdessa, Narvi sanoo.

”Meillä on hyvä tiimi”

Narvi kokee, että kaikki edellytykset taistella paikasta ovat olemassa.

– Talven aikana kaikki on kehittynyt. Kaikki mitä olen testannut, on mennyt eteenpäin ja pitkästä aikaa olen saanut myös ehjän harjoituskauden, kun viime vuosina harjoituskaudet ovat menneet sairastelujen tai vammojen kanssa.

Yhteistyön Grandellin ja Pitkämäen kanssa Narvi aloitti syksyllä.

– Meillä on hyvä tiimi. Kehityksen taustalla on hyvä perustyö ilman kompromissejä. Tero tekee enemmän ohjelmia ja Martin katsoo heittoja, Vaasassa asuva Narvi totesi.