Narvi ei ujostellut helteistä aamukarsintaa, Keskitalo pika-aidoissa välieriin

Narvi ei ujostellut helteistä aamukarsintaa

Nuorten MM-kilpailuiden neljäs päivä alkoi suomalaisittain mukavasti, kun Teemu Narvi heitti komealla karsintarajan ylittäneellä heitolla keihään finaaliin ja Saara Keskitalo selvisi pika-aidoissa välieriin.

Teemu Narvi ei ujostellut hellekelissä aamutuimaan heitettyään keihään nuorten MM-karsintaa Tampereella. Hän heitti ensimmäisellään 71,47 ja toisella uransa toiseksi pisimmän heiton 73,52, joka rikkoi kirkkaasti 72 metrin karsintarajan.

– Tarkoitus oli heittää raja heti ensimmäisellä heitolla, mutta tulin siinä vähän hitaasti tuelle. Toinen heitto oli teknisesti parempi. Pääsin hyvin tuelta eteenpäin, ja keihään kärki pysyi hyvin poskella, Narvi kertaili.

Varhainen herätys ja kilpaileminen aamutuimaan luonnisti hyvin. Narvi nousi ylös viiden jälkeen aamulla, söi aamiaisen ja meni verryttelemään.

– Kroppa oli yllättävänkin valmis kilpailuun, Narvi sanoi.

MM-karsinnassa Narvi ei säästellyt.

– Ihan kaikki oli pelissä noissa heitoissa. Ihan täysiä kilpailuheittoja ne olivat, Narvi kuvaili.

MM-finaalin tasoa Narvi ei halunnut ennustella.

– Lähden finaaliin heittämään omaa ennätystä. Katsotaan mihin se riittää.

Narvin valmentaja Petteri Piironen seurasi karsinta Ratinan katsomossa. Hän odotti hyvätasoista finaalia.

–75 metriä riittää mitaliin, muttei varmaan mestaruuteen. Siihen tarvitaan 77-78 metriä, Piironen arvio.

Vaikka Narvi itse piti toista heittoa hyvänä, valmentajan silmin siihen jäi parannettavaa. Se kertoi, että heittäjä on hyvässä vireessä.

– Se oli sellainen runttaus. Ensimmäinen heitto oli jopa parempi teknisesti, mutta siinä oli sellaista MM-kisojen käsijarrua päällä, Piironen viittasi jännitykseen.

– Se on positiivista, että Teemu heitti rajan rikki. Nyt vaan heittoon vähän lisää rentoutta ja väljyyttä, ja kun vauhti kulkee, tulos on hyvä. Teemu on hyvässä kunnossa.


1xb_5327.jpg

Saara Keskitalo selviytyi alkueristä jatkoon,

,

Keskitalo jatkoon, Laakso haki kokemusta

Saara Keskitalo eteni 100 metrin aitojen välieriin kesän kolmannella 14 sekunnin alituksellaan. Keskitalo oli erässään neljäs ajalla 13,93 ja eteni jatkoon aikavertailun toiseksi nopeimpana. Keskitalon erän voitti Jamaikan Amoi Brown ajalla 13,49.

– Toivoin juoksuun hyvää alkua, että pääsisin ensimmäiselle aidalle hyvin ja siitä hyvin eteenpäin. Aika paljon jännitti ennen kuin juoksua, mutta hyvin siitä selvittiin, Keskitalo sanoi.

Petra-Sofia Laakso tankkasi arvokasta kokemusta MM-kisojen alkueristä. Hän oli 100 metrin aitojen erässään seitsemäs ajalla 14,23.

– Missään vaiheessa ennen juoksua ei jännittänyt, mikä vähän yllätti. Odotin vaan koko ajan, että pääsen radalle. Oli ihana kisata maailman parhaiten nuorten kanssa. Oma juoksu oli ehjä, ehkä vähän liiankin ehkä juoksu, Laakso mietti.

– Verryttelyssä tuntui hyvältä, mutta juoksun aikana huomasin, ettei löydy sellaista alle 14 sekunnin vauhtia. Juoksu ei kuitenkaan ollut mikään pettymys.

Francis: ”En olisi uskonut, että meni niin kovaa”

Sara Francis juoksi 200 metrillä ennätyksensä 24,23 ja oli eränsä seitsemäs. Erässä pidettiin reipasta vauhtia ja Francis olikin lopulta aikavertailussa ensimmäinen karsiutuja.

– Ennätys oli ihan hyvä, en olisi uskonut, että meni niin kovaa. Olisi voinut vielä kovempaakin mennä, mutta askel eteenpäin, Francis mietiskeli.

Tampereella jo 100 metrillä välieriin selvinnyt Francis oli tyytyväinen tasaiseen suoritukseensa 200 metrillä:

– Kaarre meni muiden mukana aika tasaisesti, johonkin 150 metriin asti menin mukana, lopussa alkoi jo vähän painaa. Yritin vaan pitää juoksun kasassa, etten ala hätäilemään, vaikka muut menivät ohi. Tasainen kisa, hän tuumi.

Aikavertailusta viimeisenä jatkoon meni Patrizia Van Der Weken ajalla 24,20.

Sanni Pajasmaa jatkoi seitsenottelua hyvin. Hän hyppäsi pituutta 564 ja onnistui erityisesti keihäässä, jossa uusi ennätys on nyt 34,50. Kuuden lajin jälkeen Pajasmaa on 18:ntena pistein 4570.

,


1xb_5634.jpg

Sara Francis juoksi ennätyksensä 200 metrillä.