”Nämä ovat hyvän mielen kisoja”

Tarjoa perheille yleisurheilukokemus

Orimattilan Jymyn järjestämien Silja Line Seurakisojen suosio oli tänä vuonna korkeampi kuin koskaan aiemmin. Jokaisessa kymmenessä kilpailussa oli kesän aikana mukana lähes 100 lasta. Eilen tiistaina järjestettyjen viimeisten seurakisojen lajina oli maastojuoksu.

Vuodesta 2010 asti Orimattilan Jymyn toiminnassa mukana ollut nuorisopäällikkö Juho Laitinen ei muista, että seurakisoissa olisi koskaan ollut mukana näin paljon lapsia.

  • Etenkin 5-vuotiaita ja sitä pienempiä on ollut kisoissa valtavasti. Eilisessä maastojuoksussakin mukana lähes 50 alle 5-vuotiasta lasta, Laitinen kertoo.

Hän sanoo seurakisojen houkuttelemaan mukaan lapsia lajitaustasta riippumatta.

  • Kuka tahansa voi tulla näihin matalan kynnyksen kisoihin kokeilemaan heittämistä, hyppäämistä ja juoksemista. Vanhemmilta on tullut seurakisoista pelkästään positiivista palautetta.

Mukana pienestä pitäen

Toni Meron ja Tytti Kylliäisen 3- ja 4-vuotiaat lapset Anniina ja Aleksi ovat käyneet kesän aikana ahkerasti Silja Line Seurakisoissa.

  • Lapset ovat vielä niin pieniä, että eivät varsinaisesti harrasta yleisurheilua. Mutta näissä kisoissa olemme käyneet ahkerasti, melkein jokaisissa. He ovat tykänneet kovasti ja nyt tuli ensimmäiset mitalitkin, Toni Mero kertoi.

Tytti Kylliäinen arveli, että kun ikää tulee lisää, lapset tulevat mukaan Jymyn toimintaan.

  • Näiden kisojen perusteella toiminta vaikuttaa oikein hyvältä.

15-vuotiaat Karoliina Kaartti ja Paula Nikula sekä 12-vuotias Camilla Kaartti odottivat oman maastojuoksu-urakkansa alkua. Hyppylajeja ja pikajuoksuja harrastavat tytöt sanoivat Silja Line Seurakisojen toimivan hyvinä harjoituksina.

  • Maastojuoksu on mukavaa vaihtelua. Sitä paitsi matka on vain kilometrin, kyllä sen jaksaa, tytöt naurahtivat.

Piia Kaukisen 8-vuotias tytär Minttu Kuosmanen on osallistunut jo monena vuonna Orimattilan Jymyn Silja Line Seurakisoihin. Kaukisen mukaan tytär tulee kisoihin erittäin mielellään.

  • Nämä ovat tällaisia hyvän mielen kisoja. Lapsia ei laiteta paremmuusjärjestykseen, eikä kilpailu ole liian vakavamielistä. Riittää, kun yrittää parhaansa.