Naisten viestikvartetti sytytti yleisön: ”Hyvä juoksu meiltä”

Naisten viestikvartetti sytytti yleisön: ”Hyvä juoksu meiltä”

Suomen 4 x 400 metrin viestinelikko Nea Mattila, Mette Baas, Wilma Lassfolk ja Viivi Lehikoinen toi Tampereella yleisurheilun nuorten MM-kisojen alkuerissä kapulan maaliin ajassa 3.39,58. Tasapainoinen juoksu ei kantanut kovatasoisista alkueristä finaaliin. Aikavertailusta jatkoon vaadittiin 3.36,50.

– Se oli hyvä juoksu meiltä. Kaikki taistelivat hyvin, ankkurina loistojuoksuun venynyt Lehikoinen summasi.

Kaikille juoksu oli mieliinpainuva kokemus. Siitä piti huolen Tampereen MM-kisojen yleisö.

– Kun tuossa esittelyssä mainittiin oma nimi, sitä seurannut yleisön huuto painui mieleen, Mattila summasi kaikkien tuntemuksia.

Suomen joukkue oli omassa alkuerässään viides. Jatkoon erästä menivät USA alkuerien nopeimmalla ajalla 3.33,11, toiseksi ajalla 3.36,22 kiitänyt Dominikaaninen tasavalta sekä kolmanneksi juossut Saksan joukkue. Saksan aika 3.36,50 oli viimeinen, jolla finaaliin päästiin.

– Omat tilastot menevät vuoteen 1998. Tuona aikana täällä juostiin kovatasoisimmat nuorten MM-kisojen naisten 4 x 400 metrin alkuerät. Yleensä jatkoon on päässyt 3.37-alkuisella ajalla, sanoi Suomen joukkueen pikajuoksuvalmentajiin kuuluva Petra Stenman sanoo.


1xb_7538.jpg

Wilma Lassfolk päästää Viivi Lehikoisen matkaan

,

Aiemmat juoksut tuntuivat jaloissa

Suomen nelikosta Mattila ja Baas juoksivat osuutensa epävirallisen ajanoton mukaan 54,5. Lassfolk pinkaisi osuutensa 55,8 ja Lehikoinen kiihdytti ankkurina osuusajakseen 53,4.

– Kun oli 400 metrin aidat alla, se tuntui jaloissa. Tuossa juoksun lopussa tuntui, ettei meinannut pysyä pystyä, Mattila muisteli tiukalle mennyttä vaihtoa Baasin kanssa.

Samanlaiset tuntemukset oli Baasilla.

– Aika paljon tuntui aiempi 400 metrin juoksu jaloissa, ei ollut helppo juoksu, Baas sanoi.

Lassfolk piti Suomen hyvin kärjen tuntumassa, vaikkei ei ollut täysin tyytyväinen juoksuun alkuun.

– Ehjä juoksu, jonka viimeiset 200 metriä meni hyvin, Lassfolk sanoi.

Lehikoinen osoitti ankkurina, että kun tilanne sitä vaatii, kuten 400 metrin aitojen välierissä, hän pystyy venymään.

– Kun viestissä oltiin, piti aloittaa kovaa ja siksi lopussa piti antaa vähän periksi. Tavoitteena oli finaalipaikka, Lehikoinen kertaili.

Stenmanin silmissä joukkue suoriutui urakastaan hyvin. 

– Kaikki juoksivat omalla tasolla ja Viivin juoksun ankkurina oli aivan jäätävä.

,


1xb_7304.jpg

– Juoksussa oli tehoa, mutta loikat pettivät, kun ei ole alla kuin yksi kolmiloikkakilpailu, Ada Koistinen sanoi.

,

Koistinen: Juoksussa oli tehoa, kontaktit pettivät

Naisten kolmiloikkakarsinnassa Ada Koistinen ponnisti 12,80, joka jäi 19 senttiä loppukilpailupaikasta. Koistiselle MM-karsinta oli kauden toinen kolmiloikkakisa, kun nilkkavaiva pakotti alkukesästä jättämään loikkaharjoittelut väliin.

– Sikäli harmittaa, että eilen valmistavassa treenissä tuntui hyvältä. Juoksussa oli tehoa, mutta kun ei ole loikkakisoja alla, tulin koukkujalalla ponnistukseen ja kontaktit pettivät, Koistinen sanoi.

– Jos nyt olisi päässyt finaaliin, siellä olisi tekeminen ollut varmempaa. Nyt pitää keskittyä Kalevan kisoihin.

Koistinen on tällä kaudella loikkinut ennätyksensä 12,92. Tampereen karsinnan paras oli Bulgarian Aleksandra Nacheva, joka kimmahteli 13,68.

Eero Ahola jäi kakkoslajissaan kiekossa karsintaan. Heitto ei ollut parhaassa vireessä ja tulokseksi jäi 47,54, kun kolmesta heitosta Ahola jäi kahdessa ilman tulosta. Loppukilpailuun vaadittiin 56,71.

tuloksia