Naisten keihäänheiton kevään huippunimi Maria Andrejczyk Paavo Nurmi Gamesiin

Puolan keihäänheittotähti Maria Andrejczyk on yksi olympiakevään huippunimistä, joka on mukana Paavo Nurmi Gamesissa. Turussa kilpaillaan 7.-8. kesäkuuta.

Urallaan olka- ja kyynärpäävammoista ja osteosarkoomana tunnetusta syövästä kärsinyt Andrejczyk heitti hiljattain heittolajien eurocupissa Splitissä hulppean ennätyksen 71,40. Tulos vei hänet naisten keihäänheiton kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

– Tasokas miesten keihäänheitto on Paavo Nurmi Gamesin tavaramerkki. Nyt tasoa riittää on myös naisten keihäänheitossa. Andrejczyk ei jää vaille vastusta, lupaa Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Andrejczykin ohella Salonen on kiinnittänyt kilpailuun hallitsevan Euroopan mestarin, saksalaisen Christin Hussongin, joka on tänä keväänä heittänyt 66,44 sekä Rio de Janeiron olympiakisojen yllätysvoittajan, Kroatian Sara Kolakin.

– Ja kun tuohon lisätään edellisten EM-kisojen pronssimitalisti Liettuan Liveta Jasiunaite sekä kovan tason latvialaisheittäjät Madara Palameika ja Lina Muze, tarjolla on varmasti tasokas kisa, Salonen sanoo.

– Luonnollisesti kilpailu on lajin kotimaisille kärkiheittäjille erinomainen paikka tehdä tulosta kovassa kansainvälisessä seurassa. Kotimaiset urheilijat ja täydennykset ulkomaisten heittäjien listaan julkaistaan myöhemmin.

PNG:n naisten keihäänheiton latvialaiskaksikosta Muze heitti viikonvaihteessa Jelgavassa 64,81. Tulos uupuu vain kuusi senttiä Muzen ennätyksestä ja vei hänet kevään maailmantilastossa viidenneksi.

Lina Muze heitti viikonvaihteessa Latviassa 64,81.

Mörölle tutut ja tasokkaat vastukset

Aituri Oskari Mörö on Paavo Nurmi Gamesin vakiovieras. Mörö tavoittelee paikkaa 400 metrin aitajuoksijana Tokioon matkaavassa olympiajoukkueessa, joten Paavo Nurmi Gamesin tarjoamille korkeille rankingpisteillä on käyttöä.

– Mörö pääsee näyttämään kevätkesän kuntonsa tasokkaassa ja hänelle tutussa seurassa. Kisassa ovat mukana ainakin EM-mitalisti ja Rion olympianelonen Thomas Barr Irlannista sekä Viron EM-mitalisti Rasmus Mägi, Salonen kertoo.

https://www.paavonurmigames.fi