Seiväshyppääjänaiset hyvässä vireessä MM-karsintaan – Murto: ”Tokion kokemus auttoi tosi paljon valmistautumisessa”

Seiväshyppääjänaiset Wilma Murto, Elina Lampela ja Saga Andersson hyppäävät Eugenen MM-kilpailujen karsinnan perjantaina. Karsintaraja on 465 ja riman korotukset 420, 435, 450, 460 ja 465.

Tokion olympiakisoissa Murto ylitti 455 ja meni finaaliin, jossa hän oli viides. Tokiossa oli hellettä ja iso aikaero, joten Murto on käyttänyt onnistunutta olympiakisojen valmistautumista apunaan valmistautuessaan MM-kilpailuihin.

– Tokion kokemus auttaa tosi paljon, koska kaikki oli nyt tuttua, kun siirrytään kauas Suomesta ja on kuumaa. Sain Tokion valmistautumisesta paljon varmuutta tälle kisareissulle, Murto sanoo.

Erityisen mielissään Murto oli maanantain hyppytreenistä, jonka hän teki Creswellin leirin päätteeksi Springfieldissä yhdellä MM-kilpailujen harjoituskentistä.

– Se oli viimeinen hyppytreeni ennen kisaa. Sain siinä toteutettua niitä teknisiä asioita, joita toivoin, että saisin vietyä läpi. Siitä jäi tosi hyvä fiilis, Murto sanoo.

– Tein siinä muutaman hyvän hypyn, joihin olin tosi tyytyväinen. Samalla tuli ihan vahingossa toteutettua prikulleen samanlainen treeni, kuin ennen Tokion kisoja Sagan valmistavalla leirillä. Sekin kertoo jotakin.

Lampela: ”Nyt alkaa taas tuntua, että juoksu kulkee”

Elina Lampelan lupaavan alkukesän katkaisi nilkkavaiva. Sen jälkeen hän palasi kilpailuihin juhannuksena Oulussa, missä ylittyi 440. Viime viikot hän on rakentanut hyppyvarmuutta MM-kilpailuihin ensin Suomessa ja sitten Creswellin leirillä.

– Nilkka aiheutti kesällä ongelmia. Nyt MM-kisoihin valmistavalla leirillä alkoi taas pikku hiljaa tuntua, että juoksu kulkee ja tekeminen on sellaista normaalimpaa, Lampela sanoi.

– Hyppäsin leirin aikana kahdesti. Se oli ehkä vähän hakemista vielä, mutta MM-kisoissa tavoitteena on tehdä hyviä, tasapainoisia suorituksia. Katsotaan mihin se riittää.

Andersson: ”Aikamoinen yllätys”

Saga Andersson nousi Suomen MM-joukkueeseen siinä ryhmässä, jolle Kansainvälinen yleisurheiluliitto esitti kutsun viime hetkessä, joten valmistautuminen MM-kilpailuihin jäi lyhyeksi.

– Olin juna-asemalla menossa Tampereella senioreiden MM-kisoihin töihin, kun olen Aikuisurheiluliitossa (SAUL) harjoittelijana. Katsoin viestin nopeasti läpi ja luin ensiksi, että siinä onniteltiin valinnasta Pohjoismaiseen maaotteluun. Kun luin uudestaan, siinä lukikin Oregon. Aikamoinen yllätys, mutta hyvä sellainen, Andersson kertaili.

Kutsun saatuaan Andersson matkusti sunnuntaina Eugeneen ja on sittemmin ehtinyt jo harjoitella aikaeroon totuttelun ohessa.

– Tiistaina oli juoksutreeni ja keskiviikkona hyppytreeni. Tosi hyvällä mielellä lähden karsintaan. Hienoa olla täällä, Andersson sanoo.

MM-tilastossa suomalaiskolmikosta Murto on 15:s talvella hallissa hypätyllä tuloksella 460. Lampela on 21:s tuloksella 450 ja Andersson 26:s tuloksella 445.

 

Eugenen MM-kilpailujen aikataulu ja starttilistat