Naisaiturit tähdittävät Motonet GP:n avausta – Rinne ja Heikkinen ennätysjahtiin Harjulla

Naisten 100 metrin aitajuoksun kotimainen kärkinelikko Reetta Hurske, Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Lotta Harala tähdittävät Motonet GP -sarjan avausta Jyväskylässä 7. kesäkuuta.

Jyväskylän Motonet GP aloittaa viiden kilpailun GP-sarjan, jonka jokainen kilpailu kuuluu tänä vuonna Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental-kilpailusarjan pronssisarjaan.

– Se tarkoittaa, että urheilijoilla on mahdollisuus tankata GP-kisoista aiempaa paremmat rankingpisteet, joilla sitten haetaan arvokisapaikkoja. Palkintorahaakin on jokaisessa kilpailussa jaossa yhteensä 25 000 euroa, sanoo Suomen Urheiluliiton General Manager Jani Tanskanen.

Nousu C-kategoriaan näkyy Jyväskylän Kenttäurheilijoiden toiminnanjohtaja Markku Koistisen mukaan myös ulkomaisten urheilijoiden määrässä.

– Luonnollisesti kisoihin on haettu kotimaan kärkikaartin urheilijat, mutta heitä on Jyväskylässä kirittämässä yli 50 ulkomaista kilpailijaa. Voidaan siis puhua aidosti hyvän tason kansainvälisestä yleisurheilukilpailusta, Koistinen arvioi.

Rinne ja Heikkinen 1500 metrillä: ”Ennätystä haetaan”

Harjun illan muissa lajeissa Joonas Rinne jahtaa 1500 metrin ennätystä tasokkaassa seurassa. Rinteen nykyinen ennätys 3.38,56 syntyi Harjun kentällä toissa vuoden GP-kilpailuissa.

– Kun aika painui tämän kauden ensimmäisessä 1500 metrin startissa Karlsruhessa alle 3.40:n, se kertoo, että kunto on hyvä. Toivotaan, että Jyväskylässä on hyvä sää ja juoksun luonne on optimaali, hiljattain Kööpenhaminassa 800 metrin Pohjoismaisen mestaruuden voittanut Rinne sanoo.

Jyväskylässä 1500 metrillä on ”jänis”, eli vauhdittaja, joka vie Rinteen, Santtu Heikkisen ja muun kilpailijajoukon tuntuvasti alle 3.40:n vauhtiin.

– Viime kesänä 1500 metrillä jäi ennätys vähän piipuun. En saanut sitä silloin juostua, mutta nyt siihen on kaikki mahdollisuudet, Rinne arvioi.

Pelkkä ennätys ei Rinteelle riitä, tavoitteena on myös voitto. Sitä tavoittelee moni muukin, kuten jo talven hallikisoissa kovaa jälkeä tehnyt Santtu Heikkinen.

– Santtu on noussut tosi nopeasti näihin samoihin kamppailuihin. Se vie minuakin eteenpäin, kun on tuollainen kaveri vieressä haastamassa, Rinne sanoo.

Vauhtia tarjolla: Kemppinen, Lakka, Baas, Pulkkinen, Kaasalainen

Miesten 110 metrin aitajuoksussa kilpailukautensa jo avanneet Elmo Lakka ja Ilari Manninen hakevat hyvää aikaa kotiareenallaan.

Naisten 100 metrillä kotimainen kärkinimi on Lotta Kemppinen, joka teki vahvan paluun akilleksen seudun vaivojen tuomalta tauolta ja juoksi 100 metrin mestariksi PM-kilpailuissa Kööpenhaminassa.

Mette Baas avasi kauden juoksemalla Kööpenhaminassa 400 metriä 53,13. Harjun kentällä on kirittäjiä kauden ensimmäiseen 53 sekunnin alitukseen, kun mukana ovat myös Aino Pulkkinen ja Milja Thureson.

Viljami Kaasalainen juoksi viime viikolla 150 metrin SE:n 15,52 ja avasi kauden 400 metrillä 47 sekunnin alituksella PM-kilpailuissa. Takana on hyvä harjoituskausi, joten Harjun kentällä on edellytykset kovan tuloksen tekoon, sillä Kaasalaisella on tarjolla ulkomaistakin vastusta.

Junnila, Huntington, Kotaja, Tähti 

Jyväskylässä kilpailevat myös korkeushyppääjä Ella Junnila, hiljattain 16,41 kolmiloikassa venyttänyt Aaro Davidila sekä miesten moukarinheiton kärkikaarti.

– Naisten pituushypyssä tarjolla on hyvä kotimainen taistelu, kun mukana ovat Maria Huntington ja Jessica Kähärä, Koistinen kertoo.

Harjun kentällä kilpailevat myös hiljattain kevään Sveitsin-turneella loistovauhtia kiitäneet kotimaan ratakelauksen huiput Amanda Kotajan ja Leo-Pekka Tähden johdolla.

 

Jyväskylän Motonet GP 7.6. 2023 Harjun kentällä

Klo 16.00 Esilajit.

Klo 18.00 Päälajit.

Osallistujaluettelo: https://www.tilastopaja.eu/motonetgp/jyvaskyla/