Näin lajikarnevaaleilla: Vehmaisten trio oppi ja viihtyi aitakarnevaaleille

Näin lajikarnevaaleilla: Vehmaisten trio oppi ja viihtyi aitakarnevaaleille

Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaaleilla riitti vilinää viikonloppuna. Noin 120 urheilijaa haki uutta oppia ja uusia tuttavuuksia. Karnevaaliviikonvaihde oli monille yksi kesän kohokohdista.

Vehmaisten Urheilijoiden T12-sarjan Emmi Mäkinen, Miriam Puolimatka ja Silja Saarinen olivat aitakarnevaaleilla ensimmäistä kertaa yhdessä. 

Mäkiselle aitakarnevaalit ovat toiset, Puolimatkalle jo neljännet. Saarinen oli Jämsänkoskella ensimmäistä kertaa.

– Tulin tänne, kun on ennestään jo tuttujakin. 60 metriä ja korkeus on parhaat lajini. Monessa lajissa ponnistetaan ja aitajuoksusta on sikäli hyötyä muihinkin lajeihin, kun siinä ponnistetaan aitojen yli, Saarinen miettii.


emmi_makinen_miriam_puolimatka_ja_silja_saarinen_.jpg

Vehmaisten Urheilijoiden 12-sarjan Emmi Mäkinen, Miriam Puolimatka ja Silja Saarinen hakivat aitajuoksukarnevaaleilta oppia ja vinkkejä.

,

Karnevaaleilta haetaan uusia harjoitusvinkkejä

Vehmaisten Urheilijoiden kolmikko harjoittelee Tampereen suunnalla usean valmentajan vetämässä kilparyhmässä, jossa on pitkälti toistakymmentä 12-13-vuotiasta.

Mäkinen pitää karnevaalileirin suurimpina anteina uusien harjoitusvinkkien saamista.

– Olen saanut paljon erilaisia harjoitteita. Esimerkiksi telineissä mulla on vähän jalat ilmassa, että ne ei ole kunnolla painettu telineisiin. En näin ollen pääse niin hyvin ponnistamaan. Jatkossa tulen tätä asiaa korostamaan, Mäkinen innostuu. Hän harjoitteli leirillä Pekka Mäkelän ja Oona Hujasen 2006-syntyneiden ryhmässä muiden tamperelaisten kanssa. Aiemmin Mäkinen on ollut pituushyppykarnevaaleilla kahdesti.

Puolimatka piti kivoina sekä harjoituksia että leirillä olevia kouluttajia.

– Mulla on aina ollut eri valmentaja joka leirillä. Uusilta valmentajilta oppii aina jotain uutta, Puolimatka muistutti.

 

,


aitajuoksukarnevaalit_2.jpg

,

Sopiva harjoitusjakso kilpailukauden keskelle

Aita- ja pikajuoksukarnevaaleilla oli yhteensä lähes 160 henkeä. Urheilijajoukosta noin 75 oli aita- ja 45 pikajuoksukarnevaaleilla.

Viime vuosiin nähden etenkin pikajuoksukarnevaaleilla urheilijamäärä on noussut selkeästi. Nousua on myös aitapuolella.

– Viime vuonna oli yhteensä reilut sata urheilijaa, neljättä kertaa aitakarnevaalien rehtorina toimiva Jussi Ihamäkimuistelee.

Ihamäki pitää karnevaalien asemaa nuoren yleisurheilijan kesässä varsin merkittävänä.

– Se olisi erittäin hyvä, kun ymmärrettäisiin, että tässä vaiheessa kesää on hyvä harjoitusjakso paikallaan. Ensiksi kisataan ja sitten jatketaan leirillä, Ihamäki korostaa karnevaalien etuja.

– Leirillä on hyvät kouluttajat ja vähän eri porukkaa kuin normaalisti. Monella on uusia valmentajia ja syntyy ideoita tekemiseen. Se on monesti auttanut loppukesään ja sehän meillä on tavoitteena.

Kun vehmaisten tytöille antaa lopuksi vapaan sanan, on vastaus ytimekäs ja paljon puhuva.

– Kannattaa tulla leirille! Emmi Mäkinen heittää.

Joni Jäntti