Näin lähtee keihäs!

Näin lähtee keihäs!

Viipurin Urheilijoiden tiistai-illan Silja Line Seurakisat järjestettiin Helsingin Vuosaaren kentällä. Kisojen lajeina olivat aitajuoksu, pituus, keihäs ja kuula. 13-vuotiaille Sajan Irincheeville ja Aapeli Hatanpäälle lajit sopivat hyvin.

– Kaikkeen osallistutaan mitä on tarjolla. Vähän niin kuin harjoituksissakin. Tykkään eniten juoksuista, mutta muitakin lajeja on kiva kokeilla, Sayan totesi.

Nelisen vuotta yleisurheilua harrastanut Aapeli sanoo pitävänsä yleisurheilusta lajin monipuolisuuden takia.

– Harjoituksissa on yleensä mukavaa. Täällä on kavereita ja meillä on hyvät valmentajat.

10-vuotiaan Miki Miettisen äiti Satu Hämäläinen katsoi poikansa suorituksia keihäspaikan laidalla. Salibandyn yleisurheiluun vaihtanut poika nakkasi keihään korkeuksiin kuin vanha tekijä.

– Miki tykkää yleisurheilusta valtavasti. Pidemmälle hän jo heittää keihästä kuin minä, Hämäläinen naurahti.

Hänen mielestään kotikentällä järjestettäviin Silja Line Seurakisoihin on helppo tulla mukaan.

– Laji on meille vielä sen verran uusi, että paljon muualla Miki ei vielä olekaan kilpaillut.

Jari Pitkäsen kuusilapsinen perhe on sen sijaan ollut mukana yleisurheilussa jo vuosia. Vanhin lapsista toimii seurassa ohjaajana ja osa nuoremmista kirmaa mukana kisoissa.

– Tällainen matalan kynnyksen kisakonsepti on tarpeellinen siinä missä virallisemmatkin kilpailut. Toiset lapset ovat kovia jännittämään, joten on hyvä, että he pääsevät kokeilemaan ja harjoittelemaan kilpailemissa pienessä porukassa, tuttujen lasten ja aikuisten kanssa, Pitkänen sanoo.

Tuttu ympäristö ja omat kaverit

Viipurin Urheilijoiden toiminnanjohtajana elokuun alussa aloittanut Tanja Taipale kertoo seuran järjestävän kesän aikana neljät Silja Line Seurakilpailut.

– Lisäksi pidämme syksyllä parit maastojuoksut. Osallistujia on yleensä 50 ja 100 väliltä. Näin kesälomakaudella osallistujia on jonkin verran vähemmän kuin keväällä ja syksyllä.

Viipurin Urheilijoiden yleisurheilukoulut pyörivät ympäri vuoden. Lisenssin omaavia lapsia ja nuoria seurassa on noin 200.

– Seurakisat houkuttelevat mukaan uusia lapsia kokeilemaan lajia ja osa heistä jää aina pysyvästi lajin pariin. Nytkin mukana on muutamia toisista seuroista olevia lapsia sekä ensikertalaisia, jotka tulivat kisoihin yleisurheilua harrastavan kaverinsa houkuttelemina. Tuttu ja turvallinen ympäristö sekä omat, yleisurheilutoiminnassa jo mukana olevat kaverit madaltavat osallistumisen kynnystä, Taipale summaa.