Näin lähtee Ilonan keihäs!

Näin lähtee Ilonan keihäs!

4-vuotias Ilona Hämäläinen osallistui eilen Hyvinkäällä ensimmäisiin yleisurheilukilpailuihinsa. Jarno-isän opastuksella pallo lensi pari metriä ja keihäs yhtä kauas. Peräti 150 lasta aurinkoiselle urheilukentälle koonneet Silja Line Seurakisat olivat koko perheen mieleen.

  • Lapset näyttävät tykkäävän kilpailemisesta. Pojalle nämä ovat toiset kisat ja Ilonalle ensimmäiset. Porukkaa on kyllä paljon, 4-vuotiaan Ilonan isä Jarno Hämäläinen jutteli.

Myös seitsemänvuotias Elias Oksanen oli elämänsä ensimmäisissä yleisurheilukilpailuissa. 40 metrin juoksuun, pituushyppyyn sekä pallon- ja keihäänheittoon osallistunut poika oli äitinsä Tiina Oksasen mukaan kilpailuista innoissaan.

  • Toivottavasti tästä syntyy kipinä jatkaa yleisurheiluharrastusta, äiti tuumasi.

Kilpailua ilman paineita

150 lapsen joukossa oli mukana myös parikymmentä aktiiviyleisurheilijaa. Yksi heistä, 13-vuotias Mette Martikainen ponkaisi eilen pituutta kotiseuransa Seurakisoissa.

  • Näissä Silja Line seurakisoissa on kiva käydä, kun voi kisailla ilman paineita. Tykkään eniten pitkistä juoksumatkoista, mutta seurakisoissa kokeilen aina kaikkia tarjolla olevia lajeja, runsaan vuoden yleisurheilua harrastanut tyttö kertoo.

HSU:n nuorisopäällikkö, fysioterapeutti ja kilpailutoiminnan johtaja Yvonn Lindholm oli iloisesti yllättynyt suuresta osanottajajoukosta.

  • Emme osanneet yhtään odottaa näin suurta suosiota. Vielä viideltä, kun kilpailujen piti jo alkaa, jälki-ilmoittautumiseen oli 25 metrin jono!

Muutamissa lajeissa oli Lindholin mukaan pientä jonottamista, mutta kokonaisuudessaan kilpailut onnistuivat hienosti.

  • Kyseessä olivat seuran historian ensimmäiset Silja Line Seurakisat. Järjestämme kesän aikana vielä kolmet seurakisat, joita aiomme kehittää eilisen tapahtuman pohjalta. Osanottajamäärä oli ilahduttavan suuri! Urheilukenttämme oli viime vuoden remontissa, joten ehkäpä uusi kenttä vaikutti osaltaan kisojen suosioon. Etenkin 7-vuotiaita oli mukana hurjan paljon.