Myrsky sabotoi Kauhavan Nuorten Eliittikisoja

Myrsky sabotoi Kauhavan Nuorten Eliittikisoja

Sade ja myrskytuuli iskivät voimalla käynnissä olleisiin Kauhavan Nuorten Eliittikisoihin. Osa kilpailijoista kääntyi kisapaikalta kotiin ja osa jätti kilpailunsa kesken. Seiväshyppykisa jouduttiin keskeyttämään, eikä muissakaan lajeissa tehty yhtään yli 1000 pisteen suoritusta.

Kauhavan Visan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Arto Valkama oli harmissaan sateen ja puuskissa jopa kahdeksan metriä sekunnissa puhaltaneen tuulen vaikutuksista kisoihin.

– Keli oli ihan mahdoton ja seiväshypyn kannalta jopa vaarallinen. Sään takia tulostaso jäi kokonaisuudessaan melko vaatimattomaksi. Etusuoralla puhalsi neljän metrin vastainen, mikä hankaloitti kaikkia juoksuja.

Kurjasta kelistä huolimatta Töysän Vedon Juhani Hauta-aho heitti 17-vuotiaiden keihäässä kelpo tuloksen, 70.72. Kankaanseudun Leiskun Teemu Narvi sijoittui toiseksi tuloksella 66,38. Mainitsemisen arvoinen on myös kolmanneksi heittäneen Lapuan Virkiän Hermanni Suutalan tulos 60,72, sillä hän paransi aiempaa ennätystään peräti 12 metrillä.

– 17-vuotiaiden tyttöjen pituushypyn aikana tuuli ja sade tyyntyivät hetkeksi. Sen aikana Toholammin Urheilijoiden Mimosa Virkkala hyppäsi 537 ja  Vaasa IS:n Minttu-Maria Alanen sentin vähemmän, 536, Valkama kertoo.

17-vuotiaiden tyttöjen keihäässä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Sofia Pölkky heitti 46,97.