Myötätuuli siivitti juoksijoita Clermontissa, Latvala avasi kauden

Utriainen: Kisatuntuma uupui vielä

Raju myötätuuli siivitti juoksijoita Floridan Clermontissa. Hanna-Maari Latvalan harjoitusryhmään kuuluva, Rion 100 ja 200 metrin olympiamitalisti Tori Bowie kiihdytti 100 metriä 3,3 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa 10,80.

Kovassa myötäisessä 11 sekuntia alittivat myös Trinidadin Kelly-Ann Baptiste (+4,1 m/s) ja Saksan Rebekka Haase (+2,3 m/s), jotka kumpikin juoksivat ajan 10,94.

Hanna-Maari Latvalan ulkoratakausi henkilökohtaisella matkalla alkoi 200 metrillä ajalla 23,75. Kilpailu juostiin useissa erissä. Latvalan erä kilpailtiin neljä metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa. Latvala oli eränsä neljäs. Voiton erässä vei Kiinan Zhan Yan Bingin ajalla 23,41.

Naisten 200 metrin nopein oli 400 metrin bahamalainen olympiavoittaja Shaunae Miller-Uibo ajalla 21,90 (+3,1 m/s).

Miesten 100 metrillä kokenut brittisprintteri Harry Aikines-Aryeetey alitti 10 sekuntia ensi kertaa urallaan missään oloissa. Hän voitti kisan ajalla 9,90 (+4,4 m/s).

Visser aitoi myötäisessä 12,57

Naisten 100 metrin aidoissa hollantilainen moniottelija ja huippuaituri Nadine Visser pinkoi finaalissa voittajaksi ajalla 12,57 (+4,5 m/s). Hän juoksi alkuerissä aivan ennätyksensä tuntumaan 12,87. Tulos syntyi ennätyskelpoisessa tuulessa (+1,8 m/s).

Talven EM-hallien 60 metrin aitojen mestari, britti Andy Pozzi juoksi Clermontissa 110 metrin aitojen alkuerissä ja finaalissa ajat 13,17 ja 13,13.

Alkuerin aika syntyi 2,2 metriä sekunnissa puhkuneessa myötäisessä ja jälkimmäinen, finaalissa voiton tuonut aika 5,8 metriä sekunnissa hönkineessä tuulessa.

Barrineau otteli 7370 pistettä

Kuopion Sisu-Veikkojen Tommy Barrineau kasasi Athensissa Georgiassa kymmenottelussa 7370 pistettä, joka riitti viidenteen sijaan. Tulos on kevään kotimainen kärkinoteeraus. Kilpailun voitti ennätyspisteensä 8345 ottelut Yhdysvaltain Devon Williams.

Barrineau kokosi tulossarjan 100 metriä 11,33 (-0,6 m/s), pituus 660, kuula 13,37, korkeus 187, 400 metriä 51,17, 110 metrin aidat 14,95 (+1,0), kiekko 38,10, seiväs 497, keihäs 55,01 ja 1500 metriä 4.40,60.

Yhdysvaltain Kendell Williams urakoi samaisessa kilpailussa seitsenottelun kauden kärkituloksen 6354 pistettä (13,17-185 -12,85- 23,90- 635-41,84-2.18,40).

Korkeushypyn olympiahopeamitalisti, Qatarin Mutaz Essa Barshim avasi ulkoratakauden Saudi-Arabian Jeddahissa ylittämällä 235. Se on kevään kärkitulos maailmassa. Samaisessa kilpailussa Esa Utriaisen valmentama, Qataria edustava Ahmed Bader Magour heitti keihäskisan voiton 83,00 kantaneella heitolla.