Myllymäki jäi EM-rajasta, Skyttä vireessä, Purola sivuun

Myllymäki jäi EM-rajasta

Pikajuoksija Ville Myllymäki juoksi 60 metrillä kauden parhaansa 6,74 Turussa yleisurheilun nuorten SM-halleissa. Tavoitteena ollut Belgradin EM-hallien tulosraja 6,70 jäi kuitenkin rikkomatta.

– Ihan ok, mutta ei se riitä, Myllymäki tuumi juoksusta.

Tulos on  kotimaan kuluvan kauden tilaston toiseksi paras. Paremmin on juossut vain Eetu Rantala, joka on pinkonut matkan 6,70.

Myllymäki juoksi Turussa SM-kilpailun ulkopuolella 22-vuotiaiden 60 metrin alkuerissä. Alun perin juoksijan tavoite oli rikkoa EM-halliraja Jyväskylän SM-halleissa, mutta se yritys kaatui vilppilähtöön finaalissa.

Turun Kupittaan kisaan löytyi Myllymäen mukaan hyvä syke, mutta se ei ollut aivan riittävä.

– Juoksin tähän alle tavallaan oman, alkuerää simuloivan vedon, mutta se ei aukaissut paikkoja ihan samalla tavalla kuin jos olisin juossut finaalin, Myllymäki sanoi.

Kankaanpään Seudun Leiskun juoksija jatkaa hallikauden jälkeen saman tien harjoittelua. Kesän tuloskuntoa hän virittelee kevään mittaan toukokuisella leirillä Teneriffalla.

Skyttä mainiossa iskussa, Purola sivuun 

Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä osoitti 60 metrin alkuerissä, että talven erinomainen juoksuvire jatkuu. Hän jäi alkuerässä 0,01 sekuntia ennätyksestään ajalla 6,77. Se toi Myllymäen voittamassa erässä toisen sijan, mutta Myllymäki juoksi SM-kilpailun ulkopuolisena ja oli mukana vain alkueräjuoksussa.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson oli 22-vuotiassa alkuerien toiseksi nopein. Hän voitti oman alkueränsä vaivatta ajalla 6,91.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miska Sundberg pinkoi 19-vuotiaiden 60 metrin alkuerissä 7,04. Se riitti erävoittoon ja oli ikäluokan alkuerien kärkiaika.

Savonlinnan Riennon Erno Mehtonen oli 19-vuotiaiden toiseksi nopein ajalla 7,14. Matkan suosikki Porvoon Akilleksen Lauri Tuomilehto juoksi erävoiton vauvatta ajalla 7,17.

17-vuotiaiden 60 metrin kisasta lähti rutkasti terää, kun ylivertainen voittajasuosikki, Oulun Pyrinnön Samuel Purola otti vilppilähdön ja alkuerä jäi juoksematta.

Parhaan ajan 17-vuotiaiden 60 metrillä juoksi Lahden Ahkeran Joni Takala, joka vei eränsä ennätyksellään 7,14. Aiempi oma ennätys oli tammikuun lopussa juostu 7,24.

HKV:n Tommi Mäkinen voitti alkueränsä ennätyksellään 7,16 ja oli ikäluokassaan toiseksi nopein. Kolmanneksi nopein 17-vuotiassa oli 15-vuotias Valkealan Kajon Lassi Hirvonen niin ikää  ennätyksellään 7,22.

Parpala nopein naisten alkuerissä

19-vuotiaiden 60 metrillä Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala oli alkuerien nopein ajalla 7,61. Se oli samalla kaikkien naisten sarjojen kärkiaika. Turun Weikkojen Taika Koilahti ja HIFK:n Lotta Kemppinen voittivat eränsä ajalla 7,66, jolla he jakoivat alkuerien toiseksi nopeimman sijan.

17-vuotiaiden tyttöjen sarjan alkuerissä Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francis, 16, pinkoi alkuerävoiton ajalla 7,68. Sillä hän oli ikäluokkansa alkuerien nopein. Espoon Tapioiden Saara Keskitalo oli 17-vuotiaiden alkuerissä toiseksi nopein ajalla 7,77.

22-vuotiaiden 60 metrin alkuerissä nopeimmat olivat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen ajalla 7,76 ja Savonlinnan Riennon Netta Salo ajalla 7,77.

tulokset