Myllymäki ja Hämäläinen nopeimmat, Ollikaiselle pituusmestaruus

Myllymäki ja Hämäläinen nopeimmat

Kankaanpään Seudun Leiskun Ville Myllymäki uusi viime vuoden 100 metrin mestaruutensa Oulun Kalevan kisoissa. Kuten Porissa vuosi sitten Myllymäki kuorrutti voiton ennätyksellään, joka koheni nyt lukemiin 10,38.

– Mestaruuden puolustaminen oli vaikeampaa kuin sen voittaminen ensi kertaa. Olin nyt muiden jahdattavana, Myllymäki sanoi.

Edellinen kahteen perättäiseen miesten 100 metrin mestaruuteen yltänyt juoksija on Markus Pöyhönen, joka teki sen vuosina 2002 ja 2003. Toiseksi Oulussa juoksi Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson ajalla 10,45.

– Lääkitys on päällä. Mykoplasma-arvot olivat korkeammalla kuin viime vuoden hallikaudella, mutta jos ei saa kultaa, otetaan hopeaa, Samuelssin tuumi.

Myllymäki ja Samuelsson kohtaavat Oulussa 200 metrillä.

– Minulla on siinä ollut ongelmia kaarreejuoksun kanssa. Sitä on nyt hiottu, Myllymäki sanoi.

Pronssille Oulussa juoksi Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors ajalla 10,51.

Latvala: Juokseminen ei tunnu kivalta

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Anna Hämäläinen pani pisteen Hanna-Maari Latvalan neljän perättäisen 100 metrin Suomen mestaruuden putkelle. Hämäläinen juoksi mestariksi ennätyksellään 11,69.

Polvivaista kärsivä Latvala juoksi Oulussa 100 metrin alkuerissä ensimmäisen kilpailunsa kolmeen viikkoon ja oli finaalissa kolmas ajalla 11,79. Edelle ehti myös toiseksi juossut Kuivasjärven Auran Aniinna Kortetmaa ajalla 11,72.

– En osaa sanoa juoksenko vielä 200 metriä. Riippuu siitä miltä polvi tuntuu. Se on menossa parempaan suuntaan, mutta vielä ei ole kauhean kiva juosta, Latvala sanoi.

Helsinkiin muuttanut Hämäläinen, 22, voitti 200 metrillä Suomen mestaruuden vuosina 2010 ja 2011. Sittemmin uraan tuli suvantovaihe ja puolentoista vuoden tauko urheilusta.

– Motivaatio katosi, kun piti tehdä töitä, että sai tuloja, Hämäläinen kertasi.

Nyttemmin Eduard ja Olga Hämäläisen huippulahjakkaan tytön motivaatio on palannut, kun sponsorin avulla urheilun tausta-asiat on saatu kohdallaan ja harjoittelu maistuu.

– Nyt ei ole vammoja, ja harjoittelussa on muiden muassa fyssari tukena. Asun Helsingissä, mutta käyn Kuortaneella äidin luonna leireillä, Hämäläinen kertasi yhteistyötään häntä valmentavan Olga-äidin kanssa.

Nooralotta Nezirin toiveet kahdesta mestaruudesta kaatuivat Oulun 100 metrin finaalissa vilppilähtöön.

Ollikainen: Tyydytti tapa, jolla mestaruus tuli

HKV:n Roni Ollikainen palasi pituushypyn Suomen mestariksi neljän vuoden tauon jälkeen. Hän ponnisti Oulussa 780, joka riitti yllättäen melko selkeään voittoon, kun Kaipolan Vireen Kristian Pulli oli toinen (765) ja EM-kisojen tuore pistesijamies, Vasa IS:n Kristian Bäck oli kolmas (761).

– Ihan hyvä ja helpottunut fiilis, vaikka kisa uhkasi jäädä pannukakuksi. Tyydyttää vain mestaruus ja tapa jolla se tuli, kuudennella hypyllä mestaruuden varmistanut Ollikainen sanoi.

– Tiesin ennen kuudetta hyppyä, että siellä on pitkä hyppy varastossa,

Bäck ei tahtonut saada askeliaan osumaan kunnolla lankulle.

– Hyvä, että tuli sentään pronssi, Bäck tuumi.

Kajaanin Kipinän EM-edustaja Henri Väyrynen joutui jäämään kisasta pois kantapäävamman takia.

Sipposelle kiekkomestaruus

Naisten kiekossa Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen heitti mestariksi tuloksella 56,75. Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen oli toinen (53,97).

– Oli aika tyyntä, mutta sain korkeita heittoja. Ne saivat hyvin tuulta alle. Oli sellainen tunne, että olisi voinut heittää ennätyksen, Sipponen sanoi.

Kankaanpään Seudun Leiskun Arttu Kangas vei kuulantyönnön finaalin tuloksella 19,38. Voittotulos syntyi viimeisellä työnnöllä ja oli Kankaan ainoa yli 19 metrin työntö. Laihian Timo Kööpikkä oli toinen tuloksella 18,18.