Myllymäki: EM-hallit sähköistävät sprinttereiden talven

Myllymäki: EM-hallit sähköistävät sprinttereiden talven

Ville Myllymäki ennustaa, että mahdollisuus kilpailla maaliskuussa EM-halleissa Belgradissa sähköistää tuntuvasti talven kotimaisia pikajuoksutaistoja.

– Veikkaan, että tulee aika kovatasoinen hallikausi, Myllymäki sanoo.

Kolme perättäistä 60 metrin Suomen mestaruutta hallissa voittaneen sprintterin oma tavoite on olla viivalla Belgradissa. Myllymäki näkee, että 60 metrin EM-tulosraja 6,70 on realismia myös monelle muulle kotimaisen pikajuoksun kärkinimelle.

– Olisihan se hienoa, jos meitä lähtisi EM-kisoihin maksimimäärä. Se on ihan mahdollista, jos kaikilla homma natsaa, Myllymäki uskoo.

Myllymäen 60 metrin ennätys on EM-hallirajaa sivuava 6,70. Tulos on peräisin toista talvelta. Viime talven hallikisoissa Myllymäki juoksi SM-halleissa pikamatkan mestariksi ajalla 6,74, joka jäi talven parhaaksi.

– Nyt tavoite on siirtää ennätys uudelle kymmenysluvulle. Uskon, että se lähtee siitä sitten tippuilemaan, Myllymäki sanoo.

– Treenit ovat ihan jiirissä. Suunnitelmien mukaan on menty, vaikka pientä flunssaa on ollut.

Hallikauden kilpailuvireen Myllymäki viimeistelee tammikuun puolivälissä alkavalla harjoitusleirillä Teneriffalla.

– Olen siellä kaksitoista päivää ja tulen näillä näkymin Suomeen Euroopan kautta. Juoksen mahdollisesti tammikuun lopussa Wienissä 60 metrin kilpailun. Se ei ole mikään superkisa, mutta tasoltaan sopiva minulle, Myllymäki sanoo.

Sitten viime kesän Kankaanpään Seudun Leiskun sprintteri on aavistuksen reivannut juoksuaan valmentajansa Kai Kyllösen johdolla.

– Kehitysvaraa on varsinkin lähtöpäässä. Sitä miten ensimmäiset askeleet sijoittuivat ja kuinka pääsen siitä jatkamaan juoksua, on koetettu hioa. Minusta siinä on myös onnistuttu, juoksija arvioi.

”Ennätys tuli liian myöhään”

Turussa opiskelevalle ja harjoittelevalle Myllymäelle hallikausi on tärkeä välietappi matkalla kesän kilpailukauteen. Viime kesänä hän kuorrutti toisen perättäisen 100 metrin Suomen mestaruuden ennätyksellään 10,38. Oulun Kalevan kisojen menestys maistui, samoin kuin 4 x 100 metrin Suomen ennätys Ruotsi-ottelussa. Täysin sprintterin toiveita kesän juoksut eivät silti täyttäneet.

– Loppukesään olen suhteellisen tyytyväinen, mutta paikka EM-kisojen henkilökohtaisella matkalla jäi saavuttamatta. Ennätys tuli vähän liian myöhään, Myllymäki sanoo.

Miksi niin kävi, sitä juoksija pohti syksyllä Kyllösen kanssa. 

– Nyt keväällä mietitään varmasti vielä tarkemmin huhti-toukokuun tekemistä. Viime kesänä kesti yllättävän pitkään ennen kuin tuntui, että juoksu alkaa irrota. Ei ollut vammoja eikä suurempia havereita, mutta en vaan saanut ulosmitattua kaikkea sitä mitä kropasta olisi ollut otettavissa.

Suurempiin muutoksiin harjoittelussa ei Myllymäen ja Kyllösen mielestä ollut tarvetta.

– Määrää on harjoituksiin tullut lisää ja pieniä muutoksia joihinkin liikkeisiin, mutta pääpiirteittäin mennään samaan tapaan kuin viime harjoituskaudella.

Opinnot loppusuoralla

Kuluvalla harjoituskaudella Myllymäki, 26, on voinut keskittyä harjoitteluun täysipainoisesti. Opinnot Turun Ammattikorkeakoulussa ovat loppusuoralla.

– Opinnäytetyötä pitäisi alkaa tehdä, urheilumarkkinointiin -ja johtamiseen perehtynyt juoksija sanoo.


Ville Myllymäki

Ville Myllymäki hakee Jyväskylän SM-halleista jatkoa 60 metrin mestaruusputkelle.