Mykoplasma pilasi sprintteri-Rantalan hallikauden

Mykoplasma pilasi sprintteri-Rantalan hallikauden

Mykoplasma-diagnoosi oli helpotus Pudasjärven Urheilijoiden pikajuoksija Eetu Rantalalle. Se selitti mihin askeleesta katosi teho hallikaudella hyvin sujuneen talven harjoittelun jälkeen.

– Ihmettelin suuresti, kun viikko viikolta juoksusta katosi terävyys ja voima. Hyvä, että saatiin selvitettyä mikä oli vikana, Rantala sanoo.

Mykoplasmaa hoidetaan kolmen viikon lääkekuurilla, jonka aikana harjoittelua voi jatkaa oman tuntuman mukaan.

– Harjoitukset on jo aloitettu, ja sieltä on löytynyt sama voimakas ja kimmoisa kaveri kuin ennenkin. Harjoittelun kanssa pitää nyt kuitenkin mennä vaistolla, ettei mennä sille alueelle, josta ei palaudu, Rantalan valmentaja Jukka Vähäkangas linjaa.

Rantala pinkaisi helmikuun alussa Jyväskylässä 60 metriä 6,77. Sen jälkeen hallimaaottelussa Norjassa kroppa oli jo voimaton. Kun SM-hallien alkuerässä 60 metriin kuului 7,01, Rantala pakkasi piikkarit kassiin ja painui tutkimuksiin.

– Valitettavasti urheilu ei aina ole sellaista nousukiitoa kuin sen haluaisi olevan. Takaiskuja tulee ja se miten niiden kanssa pärjää, kertoo kuinka omistautunut asialleen urheilija on, Rantala sanoo.

Vähäkankaan mukaan harjoittelu etenee maltilla kohti huhtikuista Teneriffan harjoitusleiriä.

– Täytyy olla tarkkana, ettei tehdä mitään heikolla tekniikalla. Hallikauden ongelmien takia juoksu meni jo työnteleväksi. Eetu ei pysynyt niin sanotusti juoksun päällä.

Rantala, 21, juoksi viime kesänä 100 metriä 10,30.