Muutoksia leiri- ja kilpailutoimintaan 8.-28. maaliskuuta – SUL:n valmennusleirit peruttu

Suomen Urheiluliiton (SUL) kotimaan leirit, kilpailut- ja muut kuin etäkoulutukset on peruttu maaliskuun 8.-28. päivien väliseksi ajaksi.

SUL suosittelee, että tuona aikana myöskään seurat ja piirit eivät järjestäisi omia kilpailuja tai leirejä. Peruuntuneille SUL:n leireille ja koulutuksille etsitään mahdollisuuksien mukaan uusia ajankohtia.

– Päätös perustuu Suomen hallituksen tuoreisiin linjauksiin, joilla pyritään rajoittamaan koronaepidemian kiihtymistä. Covid-19-tautitapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat kohonneet viime ajat erittäin nopeasti, joten nyt on syytä toimia erityisen vastuullisesti, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni kannustaa seuroja jatkamaan harjoitustoimintaa niissä puitteissa kuin viranomaisten ohjeet sen eri alueilla mahdollistavat.

– Pitkän koronakurimuksen aikana on opittu, kuinka harjoituksia voidaan jatkaa esimerkiksi etä- tai pienryhmä -tai ohjattujen omatoimitreenien kautta. Näitä mahdollisuuksia kannattaa nyt hyödyntää, Finni sanoo.