Mutai korvaa Bekelen, Coe ei usko boikotteihin

Coe jätti Nike-pestin

Etiopialainen kestävyysjuoksun kiintotähti Kenenisa Bekele jättää akillesjännevaivan takia väliin huhtikuisen Lontoon maratonin. 5000 ja 10 000 metrin ME-miehen korvaajaksi kisan järjestävät saivat kenialaisen Geoffrey Mutain.

Mutai on urallaan voittanut muiden muassa Bostonin, New Yorkin ja Berliinin maratonin. Bostonissa vuonna 2011 hän alitti ME-tuloksen voittoajallaan 2.03.02. Alamäkivoittoisella reitillä juostua tulosta ei hyväksytty ennätykseksi. 

Lontoon maratonin naisten kärkikaartiin on lisätty Etiopian Aselefech Mergia, joka voitti tammikuussa Dubain maratonin ajalla 2.20.02,

Lontoon miesten kilpailun kärkinimiä ovat muun muassa kenialainen olympiamitalisti Wilson Kipsang ja ME:n haltija Dennis Kimetto. 

Mergia kohtaa naisten taistossa muiden muassa Lontoon kisan voittoa puolustavan Edna Kiplagatin sekä kisan toissa vuoden ykkösen Priscah Jeptoon ja Mary Keitanyn.

Lontoon maraton juostaan 26. huhtikuuta.

 

Coe ei usko boikotteihin

 

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtajan paikasta kamppaileva Sebastian Coe ei usko boikotteihin.  Hänen mielestään Venäjällä vuonna 2018 pidettävää jalkapallon MM-lopputurnausta ei pitäisi boikotoida, vaikka Ukrainan valtion johdon suunnalta sellaista on esitetty.

– Olen aina ollut boikotteja vastaan. En usko, että niillä on saavutettu, mitä on haettu. Ainoat ihmiset, joille ne todella tuottavat harmia ovat urheilijat, Coe totesi Reutersille.

Coen mielestä IAAF tarvitsee oman, riippumaton elimen hoitamaan dopingtestaukseen liittyvää toimintaa.

Coe kamppailee IAAF:n puheenjohtajan paikasta Sergei Bubkaa vastaan elokuisessa kongressissa Pekingissä

 

Caster tekee paluuta

 

Eteläafrikkalainen Caster Semenya tavoittelee paluuta 800 metrin valioiden joukkoon alkavalla kaudella. Vuoden 2009  maailmanmestarin kaksi viimeistä kautta eivät menneet toivotulla tavalla.

Semenya tavoittelee nousua huipulle Jean Versterin valmennuksessa päätettyään valmennussuhteen entisen huippujuoksijan Maria Mutolan kanssa.

Semenya aikoo testata kevään kilpailukuntoaan Etelä-Afrikan Potchefstroomissa (24.3.) ja Stellenboschissa (20.4.)

– Ei kukaan odota, että palaisin kansainväliseen kärkeen yhtä äkkiä. En koe, että tässä olisi muita paineita kuin ne, joita itselleni asetan, Semenya sanoo supersportille.

Juoksija kertoo harjoitelleensa marraskuusta lähtien ilman ongelmia. Tavoite on taistella menestyksessä elokuisissa MM-kisoissa Pekingissä.

Kipruto aikoo palata estekärkeen

Jalkavaivasta toipunut kenialainen estejuoksija Conseslus Kipruto aikoo taistella MM-menestyksestä kesän kisoissa. Moskovan MM-kisoissa toissa vuonna mentorinsa Ezekiel Kemboin vanavedessä hopealla juossut kenialainen on palasin joulukuussa normaalin harjoittelurytmiin syyskesän takareisivaivan jälkeen.

– Jalkaa hoidettiin Hollannissa ja se saatiin täysin kuntoon, Kipruto sanoo.

Kipruto, 20, on juossut estematkan 8.01,16 ja niitti menestystä jo juniorina. Kesän ensimmäinen haaste on päästä Kenian MM-joukkueeseen.