Murtuma nilkassa vie Helanderin juoksutauolle – Kilpailukauden jatko mietinnässä

Kestävyysjuoksija Eemil Helanderin nilkassa on murtuma, joka estää juoksuharjoittelun kuuden viikon ajan.

Helander loukkaantui lauantaina kilpaillessaan Oordegemissä 3000 metrin estejuoksussa. Helanderin vasen nilkka pyörähti ja hän kaatui tullessaan alas vesiesteeltä.

Helanderin nilkka magneettikuvattiin Suomessa maanantaina, jonka jälkeen hän kävi vielä röntgenkuvauksessa Kuopiossa torstaina. Nilkasta löytyi luunmurtuma ja nivelsidevamma.

– Nyt on edessä kuuden viikon kuntoutus, ennen kuin pääsen juoksemaan. Korvaavaa harjoittelua voi tehdä pyöräilemällä ja myöhemmin kevennetyllä juoksumatolla, Helander kertoo.

Kesän kilpailusuunnitelmat ovat tässä vaiheessa avoinna.

– Loppukesää katsotaan sitten, kun nilkka on kunnossa, millaisessa juoksukunnossa mies on. Uskon ehtiväni vielä loppukesän kilpailuihin. Mutta täytyy siinä vaiheessa miettiä, olisiko sittenkin paras keskittyä ensi kauteen, Helander pohdiskelee.

Nilkkavamman paranemisennuste on hyvä.

– Onneksi murtuma on pieni ja kaikki on oikeassa asennossa. Nyt murtuman annetaan luutua ja jumpataan nivelsiteet kuntoon, Helander suunnittelee tulevaa.

Helander voitti viime vuoden Kalevan kisoissa kaksoismestaruuden 5000 metrin juoksussa ja 3000 metrin estejuoksussa. Lisäksi hän on tuore 4 kilometrin maastojuoksun Suomen mestari.

Nilkkavamma oli Helanderille ei-toivottu syntymäpäivälahja. Hän täytti 21 vuotta juuri viime lauantaina Oordegemin kilpailupäivänä.