Murto voitti ja kävi ME:n kimppuun Tignesissä, Nikkanen 451

Murto voitti ja kävi ME:n kimppuun Tignesissä

Salon Vilppaan Wilma Murto ylitti huipputuloksen 466 ja voitti kansainvälisen seiväshyppykilpailun Tignesissä Ranskan alpeilla. Someron Esan Minna Nikkanen varmisti kilpailussa suomalaisille kaksoisvoiton ylittämällä 451.

Murto, 18, meni uransa toiseksi parhaan tuloksen 466 kolmannellaan ja teki sen jälkeen kolme yritystä junioreiden ME-korkeudesta 472. ME on Murron viime talvena ylittämä 471.

– Toisesta yrityksestä 472:sta jäi sellainen olo, että tuo korkeus voi mennä. Se on ihan haarukassa, Murto totesi.

Murto avasi kilpailukautensa hyppäämällä viikko sitten Someron hallikilpailussa lyhyellä vauhdilla 435. Nyt käytössä oli 14 askeleen vauhti ja kilpailu sujui mainiosti. Korkeudet 421, 431 ja 441 Murto meni ensimmäisellään, 456 meni toisella.

Tuoreltaan kisan jälkeen Murto arveli, että korkeudesta 456 tuli teknisesti parempi hyppy kuin 466:n ylitys.

– Kaikkiaan tämä meni paljon paremmin kuin ajattelin näin ekaksi kisaksi, Murto viittasi ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuun pitkällä vauhdilla.

Tyytyväinen oli valmentaja Jarno Koivunenkin.

– ME-yrityksistä kaksi ensimmäistä oli aika lähellä. Molemmissa rima otti vähän reiteen. Kolmannessa askelmerkki tuli liian lähellä, Koivunen sanoi.

Tignesin kilpailu hypättiin paikallisessa urheilu- ja kongressihallissa, joka sijaitsee 2100 metrin korkeudessa merenpinnasta. Murron mukaan se ei juuri tuntunut.

– Vähän hengästytti normaalia enemmän, Murto sanoi.

Tignesin voittotuloksella Murto rikkoi jo elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosrajan 455. Tignesin tuloksilla Murto ja Nikkanen ovat myös pikkuhiljaa käynnistyvän hallikauden tämän vuoden parhaat hyppääjät. Heitä paremmin on kesän jälkeen hallissa hypännyt vain Yhdysvaltain Jenn Suhr, joka taivutti lokakuussa 501.

Nikkanen: Jäi hyvä fiilis

Nikkanen avasi talven kilpailukauden ylittämällä Somerolla viikko sitten 425. Silloin käytössä oli lyhyt vauhti. Tignesissä hän ylitti 451 kuudentoista askeleen vauhdilla.

– Tuloksellisesti hyvä alku hallikaudelle. Se tuo aina pientä lisäjännitystä, kun ottaa pari askelparia lisää vauhtiin. Yritykset 456:stä olivat vaihtelevia. En ihan päässyt seipään rytmiin kiinni, mutta kisa jätti hyvän fiiliksen, Nikkanen sanoi.

Näillä näkymin Murron ja Nikkasen hallikauden jatkuu Liikuntakeskus Pajulahden hallissa seiväshypyn talvikarnevaaleilla kuluvan kuun puolivälissä.


1d4_8819.jpg