Murto viides Timanttiliigan finaalissa Zürichissä: ”Sain irti sen, mikä nyt oli otettavissa” – Kovacsilta mahtityöntö 23,23

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto taivutti 461 Zürichin Sechselautenplatzilla keskiviikkona käydyssä Timanttiliigan finaalissa ja sijoittui viidenneksi. Kilpailun voitti Australian Nina Kennedy kauden parhaallaan 481.

Hiljattain Murtoa kiusannut räkätauti tuntui vielä kilpailuhypyissä.

– Oli aika vaikea päivä. Kroppa oli ihan ok, mutta sairastelu tuntui sillä lailla, että hengästyin helposti ja aika reippaasti alkoivat paikat tutisemaan, kun tuli hyppyjä nopeaan tahtiin. Aloituskorkeudessa ne tulivat vielä vastatuuleen, Murto kertaili.

Kilpailu käytiin varta vasten Zürichin keskustan aukiolle rakennetulla hyppypaikalla. Murto meni avauskorkeutensa 436 kolmannella ja ylitti sen jälkeen 451 ja 461 ensimmäisellään. 471 sen sijaan ei enää ylittynyt.

– Tuntuu, että sain irti sen, mikä nyt oli otettavissa. 471:n hypyissä tuntui, että vauhtia on ja ylitys olisi mahdollinen, mutta nyt ei ollut se päivä, Murto totesi.

Yhdysvaltain Sandy Morris oli kilpailussa toinen 476:n ylityksellä ja Slovenian Tina Sutej kolmas taivutettuaan 461. Saman korkeuden ylitti myös neljänneksi sijoittunut Italian Roberta Bruni.

Murron kilpailukausi jatkuu vielä viikonvaihteessa Saksassa yhdellä kilpailulla.

Kovacs löysi huippuvireen

Sechselautenplatzilla käytiin tasokas kuulantyöntötaisto, jonka Yhdysvaltain Joe Kovacs voitti ennätyksellään 23,23, joka vei hänet kaikkien aikojen tilastossa toiseksi ja vain 14 sentin päähän maanmiehensä Ryan Crouserin ME-lukemista 23,37.

Kovacsin edellinen ennätys oli kolme vuotta sitten työnnetty 22,91. Urallaan Kovacs on voittanut MM-tittelin kaksi kertaa ja niiden lisäksi kaksi MM- ja olympiahopeaa.

Kesän MM-kisojen jälkeen iskeneen koronan kynsistä toipunut Crouser oli toinen työnnettyään 22,74. Uuden-Seelannin Tom Walsh oli kolmas 21,90 kantaneella työnnöllä. Naisten kuulantyönnön voitti Yhdysvaltain Chase Ealy, joka työnsi 20,19. Kanadan Sarah Mitton oli toinen tuloksella 19,56.

Zürichin oopperatalon ympärille vedetyllä radalla juostun naisten 5000 metriä voitti Kenian Beatrice Cheber ajalla 14.31,03. Kenian Margaret Kipkmeboi toinen oli ajalla 14.31,52 ja Etiopian Gudaf Tsegay kolmas. Hänen aikansa oli 14.32,11.

Miesten kovavauhtisen 5000 metriä voitti Kenian Nicholas Kipkorir ajalla 12.59,05. Etelä-Sudanin Domnic Lobalu oli toinen. Hänen aikansa oli 12.59,40 ja Yhdysvaltain Grant Fisher kolmas ajalla 13.00,56.

Miesten korkeushypyn voittotaistossa Italian Gianmarco Tamberi veti pidemmän korren ja uusi Timanttiliigan voiton 234:n ylityksellä. Yhdysvaltain JuVaughn Harrison oli toinen samalla tuloksella.