Murto toinen Hastingissa, McCartney lähellä viiden metrin ylitystä (video)

Murto toinen Hastingissa

Seiväshyppääjä Wilma Murto oli toinen ylitettyään 441 Uuden-Seelannin Hastingissä käydyssä kilpailussa. Voiton vei Uuden-Seelannin olympiamitalisti Eliza McCartney, joka ylitti 485.

Hastingsin kilpailu oli Murrolle Australian ja Uuden-Seelannin harjoitus- ja kilpailuturneen neljäs ja viimeinen kilpailu. Paras tulos heltisi reilu viikko sitten Perthissä, jossa Murto ylitti 451 ja rikkoi EM-hallitulosrajan.

Edellisessä kilpailussa kolme päivää sitten Murto sai seipäästä kolhun polveensa, mutta se ei Hastingissä häirinnyt.

– Polvi sai tällin, mutta se oli vain pintanaarmu. Nyt oli loistavat olot hypätä, lämmintä ja tasainen myötätuuli, mutta oma olo oli aika väsynyt. Huomasi, ettei ole nukkunut riittävän hyvin, joten hypyt vaativat aika kovaa tsemppaamista. Siihen nähden olen tyytyväinen, että sain puristettua tuollaisen tuloksen, Murto sanoi.

Murto meni 416 kolmannella, 431 toisella ja 441 kolmannella. Hän päätti kilpailun kolmeen yritykseen Kansainvälisen yleisurheiluliiton Dohan MM-kisojen tulosrajasta 456, joka jäi ylittämättä.

– Siinä oli aika paljon hyppyjä alla, joten jätin 451 väliin, kun olin sen jo Australiassa hypännyt, ja sain pienen tauon ennen 456:n yrityksiä. Niistä ensimmäinen oli hyvä, mutta kahdessa viimeisessä huomasin, että tankki oli tyhjä. Tuli limbo ja läpijuoksu, Murto kertaili.

Oheisella videolla Wilma Murron 441, Tomas Weckstenin 521 ja Eliza McCartneyn korkealle noussut yritys viidestä metristä.

,

”Eliza on huikeassa kunnossa”, Wecksten voitti

Viime kesänä 494 ylittänyt McCartney korotti Hastingissä riman 485:n jälkeen viiteen metriin ja osoitti erinomaisilla, korkeilla hypyillä, että edellytykset viiden metrin rajan rikkomiseen ovat olemassa.

– Hän on huikeassa kunnossa. Sanoin Elizalle, että se voi mennä ihan mikä päivä vaan, Murto ihasteli kilpakumppaninsa hyppyjä.

Tomas Wecksten voitti Hastingissä miesten kilpailun ylitettyään 521. Wecksten ylitti kahdessa Australiassa hypätyssä kilpailussa 540. Nyt kolme yritystä korkeudesta 541 eivät onnistuneet.

Murto, Wecksten ja Elina Lampela jatkavat vielä neljäksi päiväksi Perthiin harjoittelemaan ennen paluuta Suomeen. Murto kuten koko kolmikon valmentaja Steve Rippon olivat tyytyväisiä neljän kilpailun turneeseen.

– Pitkä reissu, mutta tosi positiivinen kokemus. Lämpö ja päivänvalo tekevät hyvää ja sain kisakauden hyvin käyntiin. Olen nyt hypännyt 12 askeleen vauhdilla koko ajan paremmin kuin kertaakaan samalla vauhdilla viime kesänä. Tuon 456 kun olisi saanut vielä runtattua, Murto tuumi.

Rippon oli samoilla linjoilla.

–  Wilma on pystynyt harjoittelemaan ja kilpailemaan hyvin ja hyvällä tasolla, eikä nyt ole ollut vammojen kanssa murheita. Olen tyytyväinen tähän turneeseen, Rippon totesi 

– Tomasilla oli kuumetta ennen ensimmäistä Australian kisaa, se näkyi Perthissä hypätyissä kisoissa. Nyt hän on hyvässä kunnossa, mutta hypyssä on ajoituksen kanssa pieniä ongelmia.

Lampela on Australian ja Uuden-Seelannin turneella keskittynyt harjoittelemaan.

– Elina on fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa. Hän myös tehnyt tekniikkaan pieniä muutoksia. Eilen meni harjoituksissa 360 kahdeksan askeleen vauhdilla, Rippon totesi.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Hastings, Uusi-Seelanti:

Kv. kilpailu:

Naiset, seiväs: 1) Eliza McCartney U-Seelanti 485 (kk), 2) Wilma Murto Suomi 441, 3) Olivia McTaggart U-Seelanti 431.

Miehet, seiväs: 1) Tomas Wecksten Suomi 521.

Kuula: 1) Tom Walsh U-Seelanti 21,38 (kkk), 2) Jacko Gill U-Seelanti 20,29.